Търсене

Начало Новини Жител на „Орел“ с букет от забележки за ремонта на квартала
Жител на „Орел“ с букет от забележки за ремонта на квартала
13 May 2019

Букет от забележки по изпълнението на ремонта в жк „Орел“ и в частност в района на бл. 20 вх.Ж, където живее, направи разградчанинът Стоян Мичев с цел възложителят и изпълнителите на обществената поръчка да се самосезират и отстранят пропуските.

64-годишният мъж скоро се върнал от Прага, където работил 5 години като електротехник.

13_05_2019_zabelejki_3.jpg

Човекът бил впечатлен от чешката столица, където също е виждал подобни ремонти за благоустрояване, но качеството и организацията там били, по думите му, безупречни. Това, което заварил тук го подразнило, тъй като видял редица строителни пропуски. Затова се обадил в редакцията с желанието публично да изрази недоволството си.

13_05_2019_zabelejki_1.jpg

13_05_2019_zabelejki_2.jpgТочно пред входа на блока му улицата е асфалтирана, но бордюрът пред самораслата джанка бил прекъснат. Според Мичев редно би било дървото, което не е някакъв ценен вид, да се премахне и навсякъде да си има бордюр. Той ни показа и много разхвърляни след ремонта стари и нови бордюри, както и камари от старата настилка, които според него скоро ще бъдат покрити от тревата. Другата нередност, която според Стоян Мичев е изключително важна, е, че заземителят на ел.таблото до входа не е положен според правилата.