Търсене

Начало Искам думата Съдийството е трагикомично, а спортната журналистика вече падна под дъното
Съдийството е трагикомично, а спортната журналистика вече падна под дъното
16 April 2019

Половината свят, дето се казва, съм обиколил като журналист и любител на футболната игра, но такива „чудеса“ като на последния мач на „Лудогорец“ срещу „Левски“ не съм виждал. Не съм виждал, защото подобно нещо по света няма, вярвайте ми!

След като видя разликата в класите на отборите и се увери, че няма как да повлияе на резултата, съдията реши да помогне на домакините с отсъден втори жълт картон на Моци.


17_04_2019_hodjov.jpgАко го попиташ защо е изгонил футболиста, едва ли ще даде смислен отговор. Призовавам всеки, който има дори минимални съмнения, да се запознае внимателно с всички правилници, както и цялата световна футболна практика. Ако за радост при отбелязване на гол се показваха картони, тогава едва ли ще останат несанкционирани футболисти. Може би, според съдията, псуваният и обиждан цял мач от противниковите фенове Моци едва ли не трябваше да коленичи пред тях със сълзи на очи и да им целува за благодарност ръце !

Другият, който шокира безпристрастните зрители, е коментиралият по телевизията мача спикер. Това момче не спря цяло второ полувреме да убеждава зрителите, че не са отсъдили чиста дузпа за „Левски“ и как ако е била отсъдена, мачът щял да има друг изход. А дузпа нямаше, ние не сме слепи и не слушаме радио коментар, та да не можем сами да се убедим какво става по терена. За другите смехотворни и очевидно неверни твърдения на коментатора чак ме е срам да говоря. Всъщност, трудно е повечето спортни журналисти на „Диема“ да се нарекат коментатори и въобще журналисти. Тук за професионални стандарти не може да се говори. За мен те са си просто едни предубедени, твърде елементарни и глуповата /простете ми за израза!/ запалянковци, които място не могат да се намерят от яд заради успехите на „Лудогорец“. Да, така е у нас – ние не само че трудно приемаме успеха на другия, ами гледаме да го окаляме и спънем при първа възможност. Затова сме на туй дередже, впрочем...

Да не говорим пък колко трябва да си загубен и нагъл, за да плюеш настървено по „Лудогорец“ от екрана на телевизията, която все пак е собственост на...Домусчиев!

Което пък означава, че собствениците на „Лудогорец“ са безкрайно търпеливи и толерантни хора, ръководството на клуба – също! Аз поне не смятам, че трябва да е така, но те си знаят! Може би пък са убедени, че не си заслужава да си късат нервите с разни тъпаци, след като така или иначе „Лудогорец“ ще триумфира с осмата поредна титла...


Мехмед ХОДЖОВ