Търсене

Начало Искам думата Деян ДРАГАНОВ: Не се ползвам със специални права, платил съм си, но шофьорите събарят скобата
Деян ДРАГАНОВ: Не се ползвам със специални права, платил съм си, но шофьорите събарят скобата
08 April 2019

Не се ползвам със специални права, не съм търсил конфронтация, въпросният господин я търсеше. С тези думи в петък в редакцията на „Екип 7“ дойде частният съдебен изпълнител Деян Драганов по повод на случая с шофьора, който беше глобен за това, че е спрял на платеното му паркомясто.

08_04_2019_parkirane.jpg

Припомняме, че 37-годишният Ивайло Йовчев се сдоби с фиш за неправилно паркиране, заради това, че е оставил колата си на място, оборудвано с антипаркинг скоба.

Мъжът беше убеден, че не е нарушил закона, защото скобата била свалена, до нея нямало никакъв придружителен знак, че паркирането е забранено, а автомобилът му „Фиат Улисе“ не е пречел на движението.

След като си свършил работата и се върнал на паркинга между ресторант „Улицата“ и бизнес центъра до Общината, вече го чакали полицаи, които наемателят на мястото Драганов повикал през телефон 112.

И макар, според него, да нямало основания да бъде санкциониран, минути по-късно фишът станал факт.

Заради случилото се, Йовчев предположи, че частният съдебен изпълнител се ползва със специални права, след като заради него са го глобили за паркиране на място със свободен достъп.

В отговор на това в петък Драганов донесе документите, удостоверяващи кога и колко е платил за „обособено с техническо средство паркомясто извън „Синя зона“, както и телефонния номер, на който му е указано да звъни в случай на нарушение.

Обадих се на служителя в Общината, както и друг път съм го правил, той ми каза да звънна на телефон 112. Просто такъв е редът. Освен това твърдя, че скобата беше вдигната. Да, не я заключвам, защото постоянно излизам и влизам, но винаги я изправям. Случвало се е и както е заключена, да я събарят с джипове. За това и през няколко дни е със счупени болтове и се поправя, обясни Драганов. След това хвърли топката на полицията: „Аз не съм глобил въпросния господин, а органите, които отговарят за тези неща. Ако има претенции, да се обърне към тях!“.

 

Мила КЮЛЮМОВА