Търсене

Начало Искам думата От 2 години чакам да ми се изплати заплатата
От 2 години чакам да ми се изплати заплатата
25 March 2019

В края на ноември 2016 година по европейски проект бях назначена на работа в разградския офис на куриерската фирма „Старпост“. На 1 февруари 2017 година бях освободена, като ми оставаше да си получа януарската заплата от 434.28 лева. И до днес обаче тя не ми е изплатена. Колкото и малка да изглежда сумата за някои, за мен тя е много важна, тъй като и сега нямам постоянни доходи, а от познати съм взела малки заеми, които няма как да върна.


25_03_2019_zaplata-1.jpgЗапознала съм с моя проблем Районна прокуратура, все още върви разследване. Писах на омбудсмана Мая Манолова. Тя ми отговори, че е възложила на Инспекцията по труда да извърши проверка. Отговорено ми бе, че проверката е установила, че за януари имам начислена заплата.

Оказва се обаче, че някой друг я е взел, като срещу името ми има някакъв подпис, който не е моят. Става дума за фалшификация. Мениджърката на разградския офис на фирмата ми заяви, че не помнела на кого е дала моето възнаграждение.

Така сагата продължава. Уверяват ме, че случаят се разследвал. В което не вярвам, защото минаха вече две години. Не знам вече към кого да се обърна за помощ. Затова с надеждата някой да ми помогне, се обърнах към „Екип 7“ и да разкажа за абсурдната ситуация, в която съм поставена. Пък дано някоя от институциите се задейства и помогне!


Радка ЙОРДАНОВА, Разград