Търсене

Начало Искам думата С новите данъци разградската власт си направи предизборно харакири
С новите данъци разградската власт си направи предизборно харакири
08 February 2019

Местната власт в Разград за пореден път разочарова електората и не успя да защити интересите му, като увеличи данъците на автомобилите драстично в сравнение с други градове на страната.

Дори общинските съветници, които по презумпция трябва да бранят интересите на гражданите и да са коректив на нецелесъобразните управленски идеи, чинно гласуваха за повишението.


senol_ahmedov.jpgОще след като станаха ясни новите налози, по-будните разградчани започнаха да лансират идеята, че колите могат да бъдат регистрирани в съседни общини, където преизчисленията са по-поносими. А ако това се случи, автоматично ще намалее не само броят на разградските автомобили, но и на гласоподавателите. За да плащат данъците в Самуил например, собствениците на МПС ще трябва да си извадят адресна регистрация там. Защо пък не, щом ще се спестят пари? Така поне вече разсъждават много хора.

Така, когато дойде вотът наесен, и де юре, и де факто избирателите в Разградска община ще са цифром и словом по-малко. А кандидатите за нов мандат и да искат няма да има кого да излъжат, за да съберат отново необходимия брой бюлетини. Пък даже и да не си сменят регистрацията, резултатът ще е пак същият – хората са толкова разочаровани, че със сигурност мнозина ще упражнят наказателен вот.

Оказва се, че с вдигането на данъците разградската власт си направи не друго, а предизборно харакири.

 

Шенол АХМЕДОВ