Търсене

Начало Спорт Съдът отстрани фенове на „Лудогорец“ от стадиона за 30 месеца заради зелен дим
Съдът отстрани фенове на „Лудогорец“ от стадиона за 30 месеца заради зелен дим
25 January 2019

Строго наказание наложи в сряда Районният съд в Разград на двама футболни фенове от агитката на „Лудогорец“. Санкцията е за извършена от тях противообществена проява на домакинския ни мач с ПФК „Берое“ от 11 ноември миналата година.

По време на срещата 24-годишният Октай А. и 35-годишният Светлан И. използвали пиротехническо изделие - запалена факла, отделяща зелен огън и гъст дим.

25_01_2019_fenove2_2.jpg

За това, че са подкрепили Орлите с цветен пушек, двамата ще трябва да положат 60 часа общественополезен труд, по-лошото обаче е, че съдът им е наложил забрана да посещават спортни мероприятия за период от 2 години и 6 месеца в страната и чужбина.

На фона на безбройните изстъпления на фенове на гостуващи агитки, на които сме ставали свидетели, подобна санкция изглежда прекалена.

За хвърляне на запалени пиратки по нашата публика, включително и по деца в инвалидни колички, за опити за късане на полицейски пагони, неприлични жестове и събуване на гащи по скамейките, привърженици на така наречените грандове са глобявани с по едва 200-300 лева и с отстраняване от стадионите за максимум година. И то пак от Районен съд-Разград. Оказва се, че да запалиш факла, е далеч по-тежка противообществена проява.

Ако се мереше с един аршин, секторът за гости на „Лудогорец арена“ отдавна трябваше да останал празен и то за сезони наред.


Мила КЮЛЮМОВА