Търсене

Начало Искам думата „Лудогорец“ влиза в обичайния си шампионски ритъм
„Лудогорец“ влиза в обичайния си шампионски ритъм
09 January 2019

 

 

Нещата малко по малко се подреждат и „Лудогорец“ тръгва уверено с началото на подготовката си към осмата поредна титла – това се усеща от лагера на шампионите в началото на годината. Струва ми се, че такава увереност, спокойствие и такова излъчване на сигурност и рутина досега не е имало през този период на годината. И има защо!

 

 

 

След експеримента с Аутори, който определено не се оказа успешен, всичко си идва по местата. Убеден съм, че ако още от самото начало на първенството вместо бразилеца беше назначен Тони Здравков, „Лудогорец“ щеше да има успех в Лига Европа. Но каквото имаше да става - стана, сега трябва да се гледа напред. Признавам си, в началото бях скептично настроен към Тони Здравков. Убедих се обаче, че неслучайно е бил назначен за наставник на подрастващите национали, както и на „Левски“. При него отборът заигра много правилно, като във всеки мач „Лудогорец“ играеше с най-правилната тактика, и най-важното – с правилните за нея изпълнители. Навремето разградския треньор - покойният Димитър Генчев, казваше, че добър треньор не е онзи, който налага своите виждания на състезателите, а този, който изгражда играта спрямо възможностите на самите футболисти. Нещо такова се видя при Сухия – игровите минути на Шверчок станаха много повече, а Горалски доказа защо го видяхме по терените Световното. С рокадите в защитата вратарят Ренан стана по- сигурен. и неслучайно откакто начело застана Тони Здравков, отборът освен че няма загуба, но е допуснал едва два гола в собствена си врата.

Очаквано, но и напук на мнозина злобари „Лудогорец“ пак си е есенен първенец. Разни комплексари се опитаха да омаловажат успехите на „Лудогорец“ със съдийски грешки, че и тръгнаха да протестират срещу ръководството на разградския отбор. Най-добре и точно им го каза Красимир Балъков: „Уж това е най-недобре играещият от години „Лудогорец“, а води с цели шест точки“!

Ще станат и много повече, помнете ми думата.


Мехмед ХОДЖОВ