Търсене

Начало Култура „Новогодишен Аламинут на живо“ с премиера на разградска сцена
„Новогодишен Аламинут на живо“ с премиера на разградска сцена
21 December 2018

В сряда пълната зала в Общинския културен център се превърна в извор на неподправен хумор и сърдечно забавление. Разград беше последната спирка от националното турне на „Новогодишен Аламинут на живо“, след като вихърът на веселието премина през Русе, Габрово, Казанлък, Нова Загора и другаде.

21_12_2018_alaminut-1.jpg

Добре познатата ни телевизионна продукция „Аламинут“ се пренесе на театралната сцена по идея на Робин Кафалиев и Тодор Мадолев, директор на Театрално-музикалния център.

За приповдигнатото настроение на разградската публика след края на работния ден се погрижиха актьорите от Театрално-музикалния център, Арт академия Балкани, Робин Кафалиев, Таня Кожухарова и Атанас Бончев – Наката, които са част от скеч шоуто от години. Тепърва предстои направата на нов вариант на представлението, тъй като това е новогодишна версия, както подсказва заглавието. На четвърти февруари ще бъде представен във Видин, на пети в Нов Театър – НДК в столицата, по-късно и в други градове, включително и в Разград, разясни Димитричка Янкова от отдел „Маркетинг и реклама“ в Центъра.

21_12_2018_alaminut-2.jpg

Уникалното в тази постановка е, че във всеки спектакъл се вплитат теми, събития и културни забележителности от града, където се представя. Актьорите си бяха поставили за задача да дръпнат завесите за публиката, за да ѝ покажат по особено духовит начин какви са принципите при функционирането на една телевизия. В много от съставляващите я предавания, като „КонеФермата“ или „Преди вечеря“, чиито имена са аналогични с известни съществуващи формати, присъстваха теми именно от Разградско. Действието в „КонеФермата“ се осъществяваше в село Недоклан, група туристи се разхожда из древните руини на Абритус, а в емисията новини се обсъждаха дългоочакваният благоустройствен план на ж.к. „Орел“, отсичането на тополите, реставрацията на джамията „Ибрахим паша“, недовършената сграда на полицията.

Публиката със сигурност е усетила разликата между телевизионното шоу и театралната постановка, а ето какво сподели и Наката за личното актьорско преживяване: „За мен като актьорско вълнение, усещане, когато играеш на живо винаги е по-готино. Първо, нямаш правото да сгрешиш. Второ, живият контакт с публиката винаги е по-зареждащ. Зрителите ти подават ритъма и настроението и ти си длъжен да ги слушаш и да внимаваш“.

След края на театралното шоу, по време на което чрез много смях зрителите имаха възможност да се откъснат от ежедневието, цветя бяха поднесени от името на кмета на Разград д-р Валентин Василев, директора на ТМЦ Тодор Мадолев и Драматично-куклен театър „Васил Друмев“, Шумен.


Десислава СТЕФАНОВА