Търсене

Начало Политика Румен ХРИСТОВ: На местните избори СДС ще може да се коалира с всички, без БСП и ДПС
Румен ХРИСТОВ: На местните избори СДС ще може да се коалира с всички, без БСП и ДПС
03 December 2018

На местните избори догодина общинските ни организации ще имат пълната свобода да се коалират с всички партии, с изключение на БСП и ДПС, заяви в събота в Разград председателят на СДС Румен Христов, който заедно с главния секретар Илия Лазаров, присъстваха на отчетно-изборната конференция на хартията на регионалната партийна структура, която включва областите в Северен централен район /СЦР/.


3_12_2018_sds_01.jpgЛидерът на СДС уточни, че по отношение на евроизборите, които са през май 2019 година, все още няма решение на Националния изпълнителен съвет за формулата на участие на партията. Въпреки че имало мнения СДС да участва самостоятелно, най-малкото за да се преброи, личното мнение на Христов, поддържано от голяма част от колегите му, е, че това ще бъде грешка, тъй като трябва максимално да се оползотворят гласовете вдясно, които били около 500 000. „Трябва да опитаме да се обединим в идейна коалиция от десни партии, като първо ще потърсим контакти с ДСБ“, допълни Румен Христов.

Главният секретар съобщи, че СДС в момента има 200 общински организации, над 230 общински съветници, един кмет на областен град и 30 общински кмета и се прави всичко възможно за връщане в партийните редици на прогонените или обидени бивши членове.

За председател на регионалната организация на СДС в СЦР бе преизбран Станимир Станчев от Русе.