Търсене

Начало Новини 158 230 кв.м площи в жк „Орел“ ще бъдат създадени и рехабилитирани. Въпросът е как?
158 230 кв.м площи в жк „Орел“ ще бъдат създадени и рехабилитирани. Въпросът е как?
26 November 2018

Само няколко месеца след като проектът за благоустрояване на жк „Орел“ стартира официално, първите граждански сигнали за некачествени строително-ремонти работи вече са факт.

Снимки на пропаднали павета по прясно наредените алеи над печатницата в квартала публикува в социалните мрежи Зюхре Адем.


26_11_2018_remont-2.jpgВ петък проверка на място на „Екип 7“ установи, че блокчетата са хлътнали дотолкова, че са на едно ниво с основата на алеята. За непрофесионалистите в областта строителството, каквито сме и ние, обяснението е само едно – паветата са полагани директно върху пръстта. Така след първите по-продължителни и обилни валежи последните дни, почвата се е улегнала и това е довело до пропадането на настилката.

Как ще изглеждат алеите след зимата, можем само да гадаем.

Още сега, при не много обстоятелствения обход в района забелязахме и друга непрецизно свършена работа и резултатите от нея – локви върху новоположения асфалт, криво наредени бордюри, липсващи ъгли и прочее.

Неотдавна „Екип 7“ публикува снимки и на една, вече завършена от фирмата изпълнител, недомислица – неподменени улични лампи, оставени да стърчат по средата на новоизградените тротоари пред блоковете 1 и 2.

26_11_2018_remont-3.jpgСамо за справка ще припомним, че проектът „Паркоустрояване на зелените площи в кв.“"Орел“, град Разград“ е на стойност 5 948 844.51 лева и се финансира по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020. По него се предвиждат ремонтни дейности на около 2/3 от площта квартала – парк в кв.615 на жк „Орел“ и благоустрояване и паркоустрояване на междублокови пространства. Според анонсите на Община Разград по проекта ще бъдат създадени и рехабилитирани площи от 158 230 кв.м. Въпросът обаче не е колко, а как?

Мила КЮЛЮМОВА