Търсене

Начало Искам думата Има още добри хора и човечност!
Има още добри хора и човечност!
26 November 2018

Искаме да разкажем за един случай, който стана пример за човечност, добрина и отношение към възрастните хора.

Преди един месец нашата съседка В.Станчева, която е на 90 години и живее сама, падна на улицата и си счупи ръката. Травмата бе сериозна и изискваше повече грижи, като хранене, къпане, тоалет и т.н.


26_11_2018_hora-1.jpgТази жена е обикновена, скромна, непретенциозна, интелигентна и с още положителни качества, което накара нас, нейните съседки, да се погрижим за нея. Сега тя е в сравнително по-добро състояние.

Обърнахме се към Домашен социален патронаж в Разград, откъдето тя от доста време получава топла храна. Потърсихме съдействие за минимална помощ. Управителката прояви разбиране и загриженост и всеки ден по 1 час започна да идва социален асистент. Това улесни нас и окуражи нашата съседка, че не е сама, че има кой да се грижи да нея и най-вече, че има добри хора.

За празника на будителите група ученици и тяхна ръководителка от училище „Христо Ботев“ заедно със служителки от Домашния патронаж посетиха болната, стоплиха сърцето й и повишиха духа й с една мъдра народна приказка за старите хора.

Има много стари, болни и немощни хора, но има и такива добри хора като служителките от Домашен патронаж и заедно с тяхната управителка, които не подминават проблемите и помагат на нашите майки, бащи, баби и дядовци.

Благодарим Ви, мили хора! Бъдете все така сърдечни и човечни!


Съседки от бул. „Бели Лом“, бл. „Мусала“, Разград