Търсене

Начало Искам думата Разградчани: Златни ръце и сърца имат разградските хирурзи!
Разградчани: Златни ръце и сърца имат разградските хирурзи!
15 November 2018

Уважаеми съграждани,

Някак си сме свикнали, че доброто няма нужда от похвала. Често сме склонни да изкажем недоволство, но не и благодарност. В това обръщение истината е друга. В късната вечер на 16 срещу 17 октомври 2018 г. телефонен звън промени плана за душ и сън. Мама беше с ужасни болки. Нямаше време за друго, освен за викане на спешна помощ. Обадих се на 112, обясних какво ми е казала възрастната ми майка. Взех такси и слязох при нея. Медиците вече ме чакаха пред блока.


След прегледа стана ясно, че трябва операция. Занесохме я в болницата. Повиканият хирург опита да помогне без скалпел, но... стана ясно, че операцията е неизбежна.

Към полунощ започнаха да се събират необходимите специалисти – хирурзи, анестезиолог, кардиолог, хирургична сестра и др. Към 2 часа операцията започна. А за нас, близките, започна чакането между живота и смъртта.

След две операции, златните ръце на професионалистите спасиха нашата майка, баба и прабаба.

Затова дълбок поклон за вниманието, отношението и съпричастността на лекарите: д-р И.Стефанов, д-р Д.Неделчев, д-р Т.Маноилов, д-р Стоянов, д-р Тодоров, д-р Кулишев, д-р Апти и всички медицински сестри и санитарки от ОАИЛ и Хирургично отделение на болницата в Разград.

Бъдете здрави, за да дарявате здраве и на нас, гражданите на Разград! Още веднъж сърдечно благодарим! Нека всеки, потърсил Ви за помощ, бъде спасен!


Сем.Дамянови, сем.Димитрови, сем.Атанасови