Търсене

Начало Искам думата Разградчанка оспорва цените на таксиметровия превоз
Разградчанка оспорва цените на таксиметровия превоз
14 November 2018

Здравейте,

Пиша Ви, защото съм възмутена от пладнешкия обир на фирма ЕТ „И. ХРИСТОВА-СТИВИ“. Всеки ден от понеделник до петък, сутрин и вечер използвам услугите на таксиметровите компании в Разград. Основно „ИНТЕР ТАКСИ“, но понякога нямат свободна кола сутрин и ползвам конкурентната - ЕТ „И.ХРИСТОВА – СТИВИ“. Тръгването ми от точка А ми струва 1.49 лв., от които имам такса повикване 0.50 лв. Прилагам касова бележка. Нали за това има първоначална тарифа 0.99 лв.

Марияна ХРИСТОВА


14_11_2018_taxi.jpgТова писмо, придружено с копие на издадената от таксиметровия шофьор касова бележка, получихме завчера на електронната поща на вестника. Спазвайки традицията да проверяваме всеки сигнал на гражданите и да защитаваме интереса им, се обърнахме за повече информация към цитираната таксиметрова фирма, извършила превоза на нашата читателка. Оттам обясниха, че от близо два месеца таксата за повикване е увеличена от 20 на 50 стотинки, като увеличението е свързано с амортизация и други нараснали разходи. Така заедно с началната такса от 99 стотинки общата сума, преди клиентът на седне в таксито, става наистина 1.49 лева, което настина е множко за нашия град.

Останалите компоненти, които формират крайната цена на въпросното пътуване от 3.07 лева не са оспорени от г-жа Марияна Христова. От фирмата уточниха, че по принцип минималната цена за пътуване с такси в рамките на града е 2.50 лева.