Търсене

Начало Искам думата Министерството на културата можеше поне по чистачката да прати цвете на театралите ни
Министерството на културата можеше поне по чистачката да прати цвете на театралите ни
09 November 2018

Мине, не мине време и колективът на Театрално музикалния център в Разград алармира, че Министерството на културата е орязало парите за заплати, консумативи или режийни.

През годините от управата на театъра опитваха всевъзможни реорганизации, сливания и реформи, за да облекчат финансовата тежест на началниците си в София.


И точно когато постигнаха наистина работещ модел с талантливи артисти, музиканти, певци и танцьори,

Министерството пак им спря кранчето. Без обяснения, и без причини. Така, за назидание и за да се знае кой дава парите. Стигна се дори дотам от културното ведомство да не пратят цветя и поздравителен адрес за разградската трупа, която гостува на софийска сцена с мюзикъла „Бразилски нощи“.

Ако по време на спектакъла всички служители на министерството са били заети с приеми, коктейли или лична работа, да бяха пратили поне чистачката си да поднесе едно цвете.

Театралите ни щяха да оценят жеста, защото през годините са преживели какво ли не, за да се съхранят. И гладуваха, и играха без пари, само защото обичат професията си и искат Разград да има театър.

А, Вие, уважаеми културни шефове, не лишавайте хората от Разград от спектакли, защото когато няма храна дори за душата, народът мисли само за цената на горивата, на хляба и за ниските си заплати. Накрая резултатът е само един - падат правителства.

Шенол АХМЕДОВ