Търсене

Начало Интервю Разградчанки лекуват с ултрамодерни квантови уреди и енергийни системи
Разградчанки лекуват с ултрамодерни квантови уреди и енергийни системи
02 November 2018

Първото по рода си студио за енергийно лечение „Ново измерение“ отвори врати в Разград. Негови основатели са Веселка Каспарова и Полина Каспарова, които от години вървят по пътя на духовното развитие и усъвършенстване.


02_11_2018_novo-2.jpgПървият им досег до универсалната жизнена енергия е чрез обучение по рейки - метод за лечение чрез полагане на ръцете като форма на комплементарна терапия. След това откриват други видове лечебни системи – изис сейким, виолетов пламък, всяка от които има своето уникално въздействие върху тялото и духа.

Оценявайки силата на методите, обединяващи древните знания със съвременните достижения на медицината, Полина придобива квалификация по „Рекреология“ в Икономическия университет във Варна, където е изучавала енергийната медицина на Дона Идън. Заедно с майка си Веселка продължават да посещават семинари и курсове, свързани с духовното израстване и самолечение. Преминали са обучение за работа с руска апаратура за биорезонансна диагностика и метатерапия „Метатрон“, разполагат и с още два квантови уреда от ново поколение „Водолей“ и „Хера“. Решават да приложат натрупаните знания и опит през годините в родния си град като помагат на разградчани да бъдат здрави и балансирани.

По какъв начин се осъществява регенерирането на клетъчно ниво чрез метатерапия, как въздействат енергийните практики върху човешкото тяло и психика, как да се освободим от енергийните блокажи и да започнем да обичаме себе си, на тези въпроси отговарят основателите на център „Ново измерение“ в интервю за вестник „Екип 7“.


Как решихте да откриете студио за лечение чрез енергийни методи и практики?

Това са методи, които се практикуват от години в големите градове на България, но не са толкова познати в нашия регион. Според нас все повече хора търсят нови начини да се справят със стреса и болестите в живота си. Учат се да се хранят здравословно, да практикуват йога, да спортуват. Затова със знанията и опита, които сме събрали през годините в сферата на алтернативното лечение, решихме да създадем и тук център, в който хората ще могат да получат точна диагностика на здравословното си състояние с така наречените квантови и биорезонансни апарати, които са най-модерните технологични разработки на руските учени. Ще могат да се докоснат и до силата на енергийното лечение, което освобождава стреса, болката, стари модели на поведение, активира нашето многоизмерно ДНК и повишава собствената вибрация.

Това е медицината на бъдещето – енергийно лечение, квантова медицина, биорезонас. Много от тези практики съществуват още от древността, умението да се самолекуваме е заложено в нас и всеки има достъп до него, за да постигне хармония и балнс в живота си.


Един от методите, които използвате във вашата практика, е метатерапия, която се основава на научни разработки и доказаната резонансна природа на всички биологични обекти. Защо се спряхте на този метод, по какъв начин се осъществява биорезонансната диагностика?

Спряхме се на него, защото това е един широкообхаватен апарат, с който се достига 96 процента точност на анализа като спестява време и пари за посещения в лекарски кабинети и лаборатории. Анализът обхваща всички органи, тъкани, системи, акупунктурни точки. Изследва широк кръг от заболявания, бактерии и микроорганизми, алергени и дава достоверна картина за биохимията на кръвта, включително хормони, минерали, витамини. Освен за метатерапия, апаратът се използва за литотерапия – лечение с кристали и фитотерапия – лечение с билки.


Как биорезонансният апарат „Метатрон“ открива и лекува болните клетки в човешкия организъм?

Всеки обект около нас резонира при определена честота. Биологичните обекти – клетките, имат своя характерна резонансна честота, наречена биорезонанс. По време на изследването апаратът прави запис на електромагнитното излъчване на мозъка ни, който съдържа информация за всяка клетка на всички наши органи и системи. Така той засича патологичните изменения в тъканите и костите ни, като ги сравнява с предварително записана еталонна информация на нормално функциониращи клетки. При патология резонансната честота на клетката се променя и именно на тази база се разработва метатерапия. Тя е неинвазивна и абсолютно безболезнена за пациента. Посредством вълни, излъчвани от апарата, увредените клетки се синхронизират с честотата на нормално функциониращи клетки и така се получава регенерация.

Излъчваните от апарата вълни са от спектъра на доловимите за човешкото ухо звуци, на които сме изложени в ежедневието си. Метатерапията има добър ефект както при хронични, така и при остри процеси, и се прави задължително след проведена биорезонансна диагностика. Тази терапия подобрява органите на клетъчно ниво, като курсът на терапия е съпроводен с приемане на много вода – 30 милилитра на килограм телесно тегло. Особено подходяща терапия за костни и ставни проблеми, всички плътни органи и ендокринни жлези. Изследването позволява да се открият начални стадии на заболявания, в това число ракови и туморни, дори преди да са се появили каквито и да е симптоми. По този начин можете да предотвратите настъпването на болестно състояние и да предприемете мерки за лечение.


При какви здравословни проблеми помага метатерапията?

С метатерапията можем да въздействаме на белодробни заболявания, стомашно-чревни, дисбактериози на храносмилателния тракт, заболявания на бъбреците, жлъчни заболявания, кожни заболявания-дерматити, алергии, заболявания на щитовидната жлеза, болести на панкреаса, ендокринни, гинекологични, туморни, костно-ставни, ревматоидни, остеопороза и много други. Плюс това с тази диагностика също могат да се установят различни патогени в организма като вируси, гъбички, бактерии и да се изследва дали те са причинители на заболяването.


Колко курсове на лечение са необходими, за да се възстановят клетките с изменена структура?

Обикновено се правят до десет процедури, след това се прави почивка и ако се налага се минава още един курс на лечение, в зависимост от пораженията върху организма.


В работата си прилагате и енергийни методи като рейки, изис сейким, те по какъв начин подпомагат процеса на изцеление?

Енергийните терапии достигат до най-дълбоките нива на нашето същество, те лекуват не само проблема, но и причината. Въздействат на физическо, ментално, емоционално ниво, като целта е досигане на баланс и хармония. Наблягам на работата с вътрешното ни дете, това е наш аспект, който е отговорен за себеобичането. Той ни показва дали обичаме достатъчно себе си, дали сме способни да изразим талантите си, дали изпитваме радост от живота, който живеем, дали сме готови да продължим напред по пътя си на развитие.


Как да разберем дали сме балансирани и обичаме себе си?

Ако сме щастливи, радваме се и обичаме, развиваме се, значи сме в състояние на хармония. Но ако сме изпаднали в депресия, има твърде много стрес в живота ни, нараняваме се, осъждаме се, това значи, че някъде имаме недостиг на енергия и сме излезли от линията на баланса. Системите, които изполваме в практиката си, са различни по вибрация, по начин на изпълнение и продължителност. Всяка една от тях ни лекува на клетъчно ниво, помага ни да се освободим от токсините, енергийните блокажи, освобождава условности от минали прераждания и увеличава духовността.


Отворени ли са разградчани към тези неконвенционални и алтернативни методи на лечение?

Да, бих казала, че са отворени. Хората като цяло все повече се обръщат към нетрадиционните методи на лечение, тъй като в днешно време не мисля, че получаваме подобаващо медицинско обслужване и реални диагнози за нашето състояние. Затова съм щастлива, че хората се интересуват, посещават студиото, за да им обясня подробно цялата процедура, готови са да опитат този нов метод и имат желание да се излекуват.


След като се постигне търсеният лечебен ефект, какво е необходимо да променят пациентите в начина си на живот, за да не рецидивира болестта?

На първо място е необходимо да се обърне сериозно внимание на начина на хранене, за предпочитане е да се приемат продукти от растителен произход. Добре е да се включи

духовна практика в ежедневието – йога, медитация, енергийни терапии, които ще ни помогнат да се освободим от емоционалния товар, който сме натрупали, ще подсилят духа ни и емоционалната ни стабилност. Това е важно за изграждането и функционирането на нашите клетки, които се влияят от всяка наша мисъл. Грижата за себе си е фундаментален елемент в оздравителния процес.

Тези стъпки ще ни помогнат да се настроим и подготвим за новите вибрации на планетата. В момента се намираме в състояние на духовен преход, по време на който земята се променя и всички ние трябва да се настроим за този квантов скок, за да оцелеем и да продължим да се развиваме.


Антония ДИМИТРОВА