Търсене

Начало Култура Картини на Петър Арнаудов на „Шипка“ 6
Картини на Петър Арнаудов на „Шипка“ 6
02 November 2018

Художникът Петър Арнаудов е единственият разградски участник в традиционната национална изложба „Алианц България“, която е експонирана в салона на Съюза на българските художници на „Шипка“ 6 в столицата и ще бъде отворена за посетители до края на ноември.


02_11_2018_arnaudov-1.jpg02_11_2018_petar-arnaudov_2.jpgТози път неуморният 79-годишен творец се представя с три работи. В едната картина с оригиналната си интерпретация той е изобразил сюжет, повлиян от картината на Рембранд - „Даная“. Във втората творба - „Бяг“, зрителят може да разпознае неистово бягащо куче, което тласка съзнанието към различни асоциации. В третата си работа - „Цветето“, художникът чрез роза и човешки силует отново със своя неподражаем стил е закодирал послание.

Всъщност две от платната на Петър Арнаудов са изографисани и от двете страни. Те не са закрепени за стена, а висят, за да могат посетителите да видят и двете допълнителни творби. Този опит за представяне на изобразително изкуство, може би мотивиран от икономически съображения, е вероятно един от първите в страната.

Освен на „Шипка“ 6, в момента картини на доайена на разградските художници са експонирани и в Плевен, където преди десетина дни бе открито Деветото биенале на малките форми. Арнаудов е озаглавил двете си творби „Находка І“ и „Находка ІІ“.

През лятото негова картина бе включена в изложбата в Бургас „Морето в мен“.