Търсене

Начало Новини След публикация в "Екип 7" областният управител и прокуратурата се задействаха
След публикация в "Екип 7" областният управител и прокуратурата се задействаха
13 February 2008
 

По повод публикацията в „Екип 7" „Вместо цербер Севдалин Йорданов е станал обикновен хищник" окръжният прокурор Огнян Дамянов разпореди на Областна дирекция „Полиция" да извърщи проверка на основание чл.145, ал.1 от Закона за съдебната власт. Това съобщи за читателите на вестника говорителят на Окръжната прокуратура прокурор Пенчикова.

От собствени източници научихме, че вчера полицаи са иззели документация на фирма „Калица ВС - Веселка Йорданова" ЕТ. Веселка Йорданова е отказала да даде показания. Адвокат на съпругата на Севдалин Йорданов е Емил Николов.

13_02_2008_publikaciq.jpgОбластният управител Наско Анастасов скастри кметовете от областта, които са подписвали договори с фирмата на съпругата на шефа на Сметната палата в Разград и са плащали регулярно, за да си спестят излишни неприятности при проверките. „Публикацията в „Екип 7“, че всички общини в региона, без Разградска, имат договори с фирма на ръководителя на областното поделение на Сметната палата Севдалин Йорданов за обслужване, е повод да се самосезирам. Ще направя всичко необходимо за изясняване на нещата.“ Това заяви Наско Анастасов по време на първата си за годината среща с кметовете на общини, която се проведе в понеделник в Кубрат. Той съобщи, че веднага след излизането на материала, юристите в областната управа са започнали за анализират правната същина на въпроса. Анастасов предупреди кметовете на шестте общини, че до края на седмицата ще се срещне поотделно с всеки от тях за обяснение по случая, който според нас си е чиста форма на корупционна практика. Преди това той препоръча на новоизбраните кметове да прочетат още веднъж материала в „Екип 7“, а по отношение на кметовете с два и три мандата каза, че те знаят за какво става дума. Реакцията на един от доайените на кметското съсловие Адил Решидов беше: „Това е стара работа, г-н Анастасов!“ „Общо взето Сметната палата проверява нас, а не ние нея, но след уточняване на обстоятелствата, ще направим всичко според нашите правомощия“, заключи областният управител.