Търсене

Начало Оживление Бизнес и изкуство в „Любов и вино“
Бизнес и изкуство в „Любов и вино“
11 February 2009

 

Бизнес и изкуство, любов и вино се преплитат в едно в празничната композиция, организирана от Община Разград. Спектакълът е насрочен за 18 часа на петъчната вечер във фоайето на Общинския културен център.

Специален гост на проявата е Уана Колческу от румънския град Калараш, собственик на винарна. Дамата е съчетала бизнеса и изкуството така, че организира пленери по пластика и изобразително изкуство за български и румънски творци. Освен това, винарните й изби наподобяват същинска изложбена зала.

 

11_02_2009_i_vino.jpg11_02_2009_danailov.jpgУана Колческу ще представи в Разград и произведения на изкуството, и разнообразни ароматни вина, собствена колекция. А ценителите ще имат възможност да се насладят и на едното, и на другото.

Културният форум представя и продукцията на „Винпром“- Разград, която също ще може и ще трябва да бъде дегустирана и оценена.

Както подобава на подобен празник, и любовта ще заслужи своята почит. Тя добива своя физически измерител чрез поезия и музика. В лирическия спектакъл свои поетични вдъхновения ще четат поетите Радосвета Миркова и Димитър Петров.

Всички гости на тържеството ще получат любовни послания върху специално подготвени сърчица - „валентинки“ - благопожелания за влюбеност, позитивност и творчество.

Вън от тази програма, но много тясно преплетени с тачения у нас Свети Трифон, в разградската „Кръчма за приятели“ ще има две тематични вечери. В четвъртък при отворени врата безспорният спец в домашните производи на гроздето Стефан Данаилов кани частните производители на вино да покажат един на друг що са сторили с тазгодишната реколта.

В петък членовете на популярната тук организация на Инициативни ракиджии атакуват /ИРА/ са на традиционната си среща-конкурс за дегустация на домашни ракии. Тази година победителите ще бъдат короновани съответно за Цар на гроздовата и Цар на сливовата ракия.

 

Галина МАРИНОВА