Търсене

Начало Оживление Седмица на любовта в Кубрат
Седмица на любовта в Кубрат
09 February 2009

 

През 2004 г. в СОУ „Хр.Ботев“ в Кубрат бе разработена и приета здравно-образователна програма „Здравословен начин на живот“. Във връзка с нея и с отбелязването на Деня на влюбените, през тази година бе разработен и проект „Той и тя – равнопоставени в секса и любовта“. Темата е свързана с тези две най-съкровени и интимни сфери в живота на младия човек.

 

09_02_2009_kubrat.jpgИдеята на проекта е чрез промоция на сексуално и репродуктивно здраве у учениците да се формират нагласи и поведение за ограничаване на риска от заразяване от ХИВ СПИН, да се развият умения, които те могат да използват при вземане на решения и осмислят чрез наученото значимостта на своето здраве.

В проекта са включени учениците от десетите класове. Той е финансиран от Корпуса на мира, който има доброволец, работещ в училището от есента на 2008 г. Обявени са три конкурса: за изработване на картички /валентинки/, за презентация и стихотворение на тема „Той и тя – равнопоставени в секса и любовта“. Ще има още издаване на информационно табло „Ти питаш“, тренинг: „Истини и митове за безопасен секс“, музикални поздрави за Деня на влюбените.

Кулминацията е на 13 февруари, когато ще се проведе шоу програмата „Купон без риск“. Тогава ще бъдат отчетени и резултатите от конкурсите.

 

Светломир КИРОВ