Търсене

Начало Новини Разградчани от блок "Чавдар" с отворено писмо до кмета
Разградчани от блок "Чавдар" с отворено писмо до кмета
16 August 2018

"Господин Василев, предизвикахте ни да се обърнем към Вас чрез местната преса след Вашето пренебрежение за отговор и действие по внесените от нас жалби".

Така започва откритото писмо от живеещите в блок "Чавдар", входове "А" и "Б" до кмета на Община Разград, в което те поставят няколко проблема, които ги засяга лично, н не са намерили решение нито при сегашното, нито през миналото управление на общината.


17_08_2018_pismo_2.jpgВ писмото се посочват входящите номера на жалбите, от които е видно, че те са от 19 януари и 10 февруари 2015 година, когато кмет беше Денчо Бояджиев от БСП , и от от 27 юни 2016 година и 16 март 2017 година, когато на власт е ГЕРБ.

Самите неуредици, на които живеещите в блок "Чавдар" са категорични, че им затормозяват живота, са няколко. Първият проблем, който с всяка изминала година се задълбочава, е буйно обраслото с тревиста и дървесна растителност пространство пред и зад блока, което наистина е заприличало на джунгла и е станало развъдник на кучета и на други животински видове. Според неофициална информация в района има закупени преди време частни парцели, които обаче не се поддържат. Хората настояват кметският екип да намери лостове и да въздейства на собствениците да си разчистят терените.

17_08_2018_pismo_1.jpgВторото искане на "чавдарци" е улица "Хайдут Сидер", която е пред блока им, да бъде асфалтирана. Те недоумяват защо тази 100-метрова отсечка не е включена в списъка за ремонт тази година, а в същото време има улици във видимо по-добро състояние, за които са предвидени средства за преасфалтиране.

Друг въпрос, който гражданите публично задават на кмета, е защо около блок "Чавдар" е тъмно и лампите не се подменят при необходимост. Преди известно време "Екип 7" писа на тази тема, май тогава смениха няколко изгорели улични лампи, но явно след като оттново са изгорели, нещата не са се променили в положителна посока.

"Възможно ли е според Вас три блока /б.р. има се предвид входовете „А“, „Б“ и „В“ на блока/ да изхвърлят битовите си отпадъци в един контейнер?", питат кмета Василев разградчаните от този периферен район на града.

По молба на домоуправителката на един от входовете Кина Захариева вчера репортери на вестника посетиха мястото и се увериха, че това, което казват и пишат хората, отговаря на истината. Впечатлението след огледа ни е, че в сравнение с централните части, този квартал на Разград като че ли е малко встрани от вниманието на местната власт.


Димитър КИРИЛОВ