Търсене

Начало Интервю Петромир ПЕНЧЕВ: Важно е за бизнеса да бъде активен в мрежата
Петромир ПЕНЧЕВ: Важно е за бизнеса да бъде активен в мрежата
12 August 2018

През 2018 година почти всеки има достъп до интернет, било то чрез мобилен телефон, таблет или компютър. Всеки търси и намира информация за каквото има нужда, но как да открием информация за нещо, което все още не е достигнало до мрежата. През последните години се наблюдава тенденция бизнесът да обръща внимание на присъствието си в мрежата, като най-често избира за това социалната мрежа Facebook или безплатна платформа за уеб сайтове.

Пред нашия екип говори Петромир Пенчев, управител на „Маркетинг Вижън“ ЕООД – фирма, която преди седмица откри офис в Разград, за това какво е нужно на бизнеса, за да е откриваем в мрежата.


13_08_2018_biznes.jpgЗдравейте, Петромир, представете се с няколко думи.

Завършил съм в ПТГ „Шандор Петьофи“ в Разград, носител съм на множество награди от ИТ състезания в България и чужбина. В момента продължавам образованието си в Икономически университет – Варна, специалност „Маркетинг“. От три години работя в седемкратния шампион на България – „Лудогорец“. През изминалата година също така бях и преподавател в реномирана ИТ академия във Варна. От началото на 2018 г. съм управител на „Маркетинг Вижън“ ЕООД.


Какво събуди във Вас интереса към ИТ технологиите?

Интересът ми към ИТ технологиите е още от 2009 година, като с всяка следваща година успявам да си надградя знанията и продължавам да следя тенденциите в бранша. Професионално с уеб програмиране и дизайн се занимавам от 2013 година.


Какво мислите за активността в мрежата на местния бизнес в Разград към момента?

Голяма част от фирмите все още не мислят по въпроса за това как да успеят да спечелят максимума от активността си в мрежата. За това говори и липсата на уеб сайтове, информация в търсещите машини и активни профили в социалните мрежи.


Как може да се промени това?

Това е интересен въпрос. В началото на годината се бяхме събрали с познати и стана дума за бизнеса в Разград и неговата активност в мрежата, за това, че фирмите нямат уеб сайтове или имат, но не са актуализирани с години, а тенденциите се менят с всеки изминал ден. Предвид опита ми и контактите, които съм създал към момента, реших да стартирам нещо ново за нашия град – фирма, която да предлага точно тези услуги, от които бизнеса има нужда, за да се популяризира в мрежата. Така се роди идеята за „Маркетинг Вижън“ и тя вече е факт. Стартирахме с екипа ми още през февруари тази година, а скоро открихме и нашия офис.

 

 

Какви услуги ще предлага вашата фирма?

Като започнем от изработката на уеб сайтове и платформи, от които бизнесът има нужда, преминаваме към поддръжка на социалните им профили в мрежата, дигитален маркетинг, фото- и видеоуслуги, аудио и видеореклама, а също така и офлайн реклама на различни точки в града. Екипът ни от професионалисти е готов да откликне на всички нужди на бизнеса, за да бъде максимално активен в мрежата и да извлече максимална полза от това.


Може ли дадете пример, как може да извлече максимална полза бизнеса от мрежата?

Разбира се, пример мога да дам с един мой близък приятел, който от близо година притежава няколко успешни онлайн магазина. Освен дейността си в града, той успя да разшири бизнеса и достигна до нови клиенти в цяла България, а дори и в чужбина. Сферата му е специфична, но успя да пробие на онлайн пазара сред стотиците онлайн търговци в България. Скоро предстои да стартира още един нишов онлайн магазин. От моя страна успях да му помогна с ноу-хау как да разработи магазина си и да започне да печели. Все още не е разгърнал максимума, но както знаем, винаги има какво още да се очаква и никога не трябва да се отказваме да постигаме нови цели.


Финални думи?

Като за финал искам да кажа, че бизнесът трябва да отделя внимание за онлайн рекламата и дигиталния маркетинг. Във време, в което мрежата ръководи интересите и нуждите на потребителите е нужно те да бъдат активни на 100% и да извличат максимума. Ние сме на среща да помогнем и консултираме всеки желаещ, който иска да опита нещо ново или да възроди нещо старо.


Петър ПЕТРОВ