Търсене

Начало Култура Две премиери и срещи с поети в библиотеката
Две премиери и срещи с поети в библиотеката
12 June 2018

В края на миналата седмица в РБ „Проф. Боян Пенев“ в Разград се проведоха две литературни срещи – с поета Георги Атанасов и поетесата Валентина Михайлова.

Пламен Панчев представи най-новата стихосбирка „Събличане на росата“ на Атанасов, който е роден в Лом, но през последните години живее през лятото в село Стража, близо до Търговище, и е влюбен в красотата на Североизтока.

13_06_2018_poeti_2.jpg

13_06_2018_poeti_1.jpgПоетът сподели, че е благодарен на разградската публика за отношението към творчеството му. И още, че през лятото литературен кръг „Смисъл“ ще гостува в Търговище и ще направи поетичен празник, наречен „Под плевнята“, на който ще бъдат поканени за участие и разградски утвърдени поети.

Валентина Михайлова представи новата си поетична книга „Разпъната душа“. Литературният критик Юлий Йорданов, член на СБП и председател на дружество „Будител“ в Монтана, един от най-добрите изследователи на Яна Язова, разгъна своята красива реч - достъпна за разбиране и откриваща неподозираните пространства в поетичното майсторство на гостенката.

Срещата бе допълнена от класическите етюди, изпълнени от Ивана Хосровян, ученичка по пиано на Нина Георгиева от ДМШ „Илия Бърнев“


Димитър ПЕТРОВ