Търсене

Начало Култура Бутикова литературна вечер с Невена Дишлиева – Кръстева
Бутикова литературна вечер с Невена Дишлиева – Кръстева
01 May 2018

Далеч от рамките, по-близо до хората, с отношение и чувство премина срещата в Разград със създателя и главен редактор на издателство ICU Невена Дишлиева – Кръстева. Гостът на Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ коментира пред публиката, че за издателството, което ръководи, приоритет е стойностната литература с човешко послание. Срещата с Невена Дишлиева – Кръстева даде поле за разговори с акцент на книгата „Бащите не си отиват” – сборник с разкази на 24-ма съвременни български автори, посветени на връзката с техния баща.


02_05_2018_poetesa.jpgТя посочи, че „Бащите не си отиват“ е книга за живота и за смъртта. За щастието, което „не е банално, защото е лично“. За възпитанието като опора. За необходимостта от възхита. За упоритостта да си добър.

Представянето на „Бащите не си отиват” даде възможност творчески да се анотират и други книги за бащи от каталога на издателството.

Част от политиката на издателството е създаването на общност посредством абонаментна програма. Иновативно подхожда и към изработването на книжни трейлъри, които изваждат есенцията от всяка книга и се възприемат добре от читателя.

Присъстващите участваха и в интересна томбола, трима от които спечелиха бутикови книжни подаръци.

Поетът Иван Дойнов, приятно провокиран от темата на срещата, подари на Невена Дишлиева – Кръстева съставената от него антология „Баща ми в мен“.

Валентина КОЛЕВА