Търсене

Начало Интервю Димитър ДИМИТРОВ: Опитвам се да втълпя в главите на футболистите, че още не сме шампиони
Димитър ДИМИТРОВ: Опитвам се да втълпя в главите на футболистите, че още не сме шампиони
18 April 2018

Г-н Димитров, „Лудогорец“ е в добра победна серия, очаквате ли тя да продължи срещу „Берое“?

 

Надявам се, разбира се, защото всеки мач е изключително важен. Има 7 кръга до края на първенството, тоест предстои да се извъртят 21 точки. Затова ние сме длъжни да търсим максимума във всеки двубой до края.


hero.jpgСлед всички победи от последните мачове и приказките, че „Лудогорец“ е капарирал шампионската титла, има ли опасност футболистите да подценят мача с „Берое“?

Аз лично не смятам, че „Лудогорец“ е капарирал своята титла. Напротив, и това се опитвам до го втълпя в главите на нашите футболисти, че нещата не са решени, защото има още много мачове до края. Ние сме длъжни да подходим сериозно и да сме много концентрирани, защото знаете, че във футбола много често се получават обрати.


Това е мач между първия и третия в класирането, това придава ли му по-особен заряд?

В плейофната фаза е естествено, че ще играем с водещи отбори. „Берое“ е доказал себе си в първенството тим. Един изключително балансиран и хомогенен състав, който играе много приятен футбол. Ние имахме за първенството два мача с тях, като победихме тук с 2:0, а там с 1:0. Видяхте обаче, че срещите бяха доста трудни, бих казал равностойни на моменти, така че очаквам една сериозна битка с „Берое“.


Предстоят Ви два мача за една седмица, освен с „Берое“, и с „Ботев“ в Пловдив, ще прибегнете ли до ротации заради натоварената програма?

Възможно е да има ротации, но нашата група не е толкова голяма. След тежката контузия на Анисе и проблемите, които има с коляното Шверчок, ние останахме 16 човека. Сигурно ще направим ротации, но това ще преценим непосредствено след мача с „Берое“.


Казахте за контузията на Анисе, имате ли други здравословни и кадрови проблеми преди мача с „Берое“?

Не, Анисе и Шверчок са контузените. Знаете, че на Анисе предстои операция, ще го загубим за дълго време, а той е доста важен играч за нашия тим, но това е част от професията.


Кога ще погледнете по-спокойно към поредната шампионска титла?

Не мога да кажа. Зависи от резултатите - нашите и на другите отбори. Спокоен ще съм, когато вече няма и теоретична възможност да ни изместят от върха.


При тази малка група ще повикате ли някой от младите таланти за мачовете с „Берое“ и „Ботев“?

Да, възможно е, въпреки че те имат успоредно с нас мачове, играят в четвъртък. Даже за срещата с „Левски“ взехме един 16-годишен талант, който бе част в групата.


Следите редовно „Б“ отбора на клуба, а и юношеските формации, как оценявате състоянието на втория отбор, виждате ли развитие и израстване в тези момчета?

Да, следя тяхното развитие. Те са в правилната посока, на правилния път. Всичко зависи от тях, но аз виждам потенциал и качества. Неслучайно Светослав Ковачев и Доминик Янков бяха с нас на подготовката в Турция. Там те получиха игрово време наравно с всички останали футболисти и се представиха на добро ниво. Мисля, че са играчи с бъдеще, но трябва да продължат да се развиват.

 

 

Любомир ИЛИЕВ

/Използвани са въпроси и на други медии/