Търсене

Начало Култура Обявиха второто издание на литературния конкурс „Любовта и свободата“
Обявиха второто издание на литературния конкурс „Любовта и свободата“
01 March 2018

Литературен конкурс под мотото „Любовта и свободата“ обяви Национална професионална техническа гимназия „Шандор Петьофи“ в Разград. Изданието се организира за втора година по повод 195-годишнината от рождението на патрона на гимназията и 55-годишнината от основаването на училището. Темата на конкурса е вдъхновена от едноименното стихотворение на унгарския поет и революционер Шандор Петьофи.


Могат да участват ученици от VIII до XII клас с авторски произведения в жанровете – поезия, разказ и есе. В първия раздел младите творци могат да представят до три поетични творби, а в другите направления могат да пращат текстове до три стандартни страници.

Учениците могат да се изявят едновременно в две конкурсни категории – със стихотворение и разказ или с поетична творба и есе. Организаторите на конкурса имат технически изисквания да се използва шрифт на писане Times New Roman 12, с разред 1.50.

Желателно, но не задължително, е творбите да не са публикувани до този момент.

Авторите могат да изпращат своите разработки до 15 април на електронен адрес [email protected] като заглавието на имейла да бъде „за конкурса Любовта и свободата“.

Файлът с произведенията трябва да съдържа и следната информация – три имена, училище, клас, възраст, имейл адрес и телефон за връзка с ученика, електронен адрес и телефон на училището, в което учи.

Победителите ще бъдат обявени на празника за 55-годишния юбилей на НПТГ „Шандор Петьофи“ в Разград, всички участници ще бъдат поканени на тържественото награждаване, което ще се проведе в края на април. Миналогодишният лауреат в конкурса беше възпитаник на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“.