Търсене

Начало Култура Епос за любовта представят Христо Шопов и Лилия Маравиля
Епос за любовта представят Христо Шопов и Лилия Маравиля
05 February 2018

В навечерието на Деня на влюбените Христо Шопов и Лилия Маравиля ще представят на разградска сцена романтичното представление „Догодина по същото време“.

Любителите на театъра могат да гледат пиесата за неугасващата страстна любов на 13 февруари, от 19 часа, в залата на Народно читалище „Развитие 1869“. Билети се продават в администрацията на читалището, от 9 до 17 часа, а от 12 февруари и на каса, в театралната сграда, от 12 до 18 часа.


05_02_2018_epos.jpgВ седмицата на любовта ще оживее неостаряващата история от Бърнард Слейд, която е режисирана от Георги Михалков и продуцирана от Владислав Карамфилов и Лилия Грънчарова.

Превъплъщенията на Христо Шопов и Лилия Маравиля са нов връх на техния забележителен талант и респектираща кариера. Изкуството им въвлича почитателите в една любовна история, към която не можеш да останеш равнодушен към обратите в човешката душа, към страстите и угризенията.

„Догодина по същото време“ разказва за отношенията между Джордж и Дорис, които в продължение на четвърт век преживяват бурна любов, която трае точно 48 часа годишно.

Двамата се запознават като млади, но вече обвързани и с деца, в момент на лудост и малко алкохол, се оказват в една стая, която става място за срещите им в следващите 25 години.

През това време светът се променя, децата им порастват, двамата преживяват житейски обрати и премеждия, но желанието им си остава все същото.

Една банална изневяра се оказва началото на един епос, който надхвърля отделните съдби и дребните проблеми в ежедневието. Епос, в който с брилянтно чувство за хумор, ирония и малко тъга, тази история се превръща в митология.