Търсене

Начало Интервю Кирил ДОМУСЧИЕВ: Очакваме "Лудогорец" да направи поредното чудо
Кирил ДОМУСЧИЕВ: Очакваме "Лудогорец" да направи поредното чудо
02 February 2018

Собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев даде обширно интервю за предаването "Домът на футбола" в ефира на DIEMA SPORT. Той коментира актуални теми около клуба, предстоящите мачове с "Милан", очакванията му за развитието на шампионата в България, за треньора, за стадиона, за емоцията във футбола.


domuschiev.jpg"Милан влизат в добра форма, това е нормално, те купиха лятото доста играчи, които влизат сега в оптимална форма. Надявам се и ние да покажем до къде сме стигнали, надявам се мачовете с "Милан" да се превърнат в празник за футбола в България. Да видим до къде сме стигнали в своето развитие. Неприятното за нас е, че ние идваме от подготовка, това е неприятно. "Милан" е в игрови ритъм, а ние търсим себе си", коментира Домусчиев предстоящите мачове на българския шампион срещу италианския гранд в Лига Европа.

"Всички привърженици на "Лудогорец", включително и аз, очакваме отборът да направи поредното чудо, всичко е възможно във футбола", добави той.

"Няма да привлечем до лятото нов ляв защитник, няма да допуснем да бъдем изнудвани от даден играч, който не се е доказал и не е заслужил титулярното си място. Казал съм, че ще бъдем безкомпромисни, защото много хора започнаха да ни се качват на главата и е нормално ние да вземем малко по-твърда позиция", каза още собственикът на "Лудогорец" по повод освобождаването на бранителя Александър Василев.

"Ние се радваме, когато имаме конкуренция, ЦСКА-София създадоха един силен отбор, това ни радва, надявам се, че и "Левски" ще е по-силен. Дано и тези отбори, които попаднат в първата шестица да са по-силни, това радва феновете, забелязвам, че и интересът към българското първенство се засилва, надявам се да спечелим седма титла, играем за победа във всеки мач, трябва малко и Господ да е с нас. Виждам, че настроението в отбора е приповдигнато, умората е голяма, тренировките им са доста тежки, но те имат голямо желание и надежда за нови трофеи", каза още собственикът на шампионите.

"Димитър Димитров - Херо е работохолик, той вкара някои нови неща, трябва и футболистите да свикнат с изискванията му, на тренировки доста се набляга на тактически упражнения, това нещо ми прави добро впечатление и смятам, че с този треньор и тези играчи имаме добър потенциал. Смятам, че с хъса, който имат момчетата и с уменията и знанията на треньора имаме голям потенциал", допълни той.

"Ако няма проблеми със зимата, надяваме се до началото на май секторът да бъде готов. Той ще бъде ползван и от нашите гости. Това е нещо, което ние даваме на българските фенове като цяло, нашите фенове се чувстват добре и комфортно в останалите сектори, да дадам и някакъв пример на останалите клубове, какво ние очакваме за нашите привърженици", коментира темата със

строежа на сектора за гости Кирил Домусчиев.

"Понеже става дума и за бизнес ангажиментите, обичам да разговарям със служителите си, така е и във футбола, вече го чувствам като голямо хоби и бизнес, ако не следиш изкъсо какво се случва нещата могат да тръгнат в грешна посока. Нормално е да се интересуваме и аз, и брат ми да усещаме навреме проблемите и да взимаме конкретни мерки, емоцията е малко повече във футбола, отколкото в бизнеса", заключи Домусчиев.