Търсене

Начало Интервю Якуб ШВЕРЧОК: Впечатлен съм от „Лудогорец“, идвам да помогна за нови успехи
Якуб ШВЕРЧОК: Впечатлен съм от „Лудогорец“, идвам да помогна за нови успехи
22 January 2018

Часове, след като подписа своя договор в София, Якуб Шверчок официално бе представен като футболист на „Лудогорец“ на лагера в Турция. Директорът направление „Спортна администрация“ в клуба Георги Караманджуков връчи фланелката с номер 70 на Швиерчок, като му пожела успех, здраве и много голове с екипа на шесткратния шампион. Минути по-късно нападателят даде кратко интервю за официалния сайт на клуба.


22_01_2018_iakub_1.jpg- Якуб, добре дошъл в „Лудогорец“. Какви са първите Ви впечатления от клуба?

- Отлични. Познавам този отбор. Гледал съм няколко мача в Шампионската лига. Моят сънародник Яцек Горалски ми е разказвал също за тима. В „Заглембе“ още играе Любомир Гулдан, който е бил в „Лудогорец“ и пази много добри спомени. От него знам за първите години на „Лудогорец“ и първата титла. Срещнах се с ръководството на клуба - със собственика, със спортния директор. Впечатлен съм от тяхното отношение към мен и отбора.


- Гледали сте мачове на „Лудогорец“. Как виждате сегашния състав?

- „Лудогорец“ няма конкуренция в България през последните години. Знам, че в тима играят доста технични футболисти, което е добре за мен. За един нападател е много важно хората около него да имат класа. Тогава за всички е по-лесно. Вярвам, че лесно ще се сработим. Сега за мен е най-важно да се концентрирам в подготовката, за да бъда във форма за официалните мачове.


- Каква цел си поставяте в „Лудогорец“?

- Искам да помогна на отбора да стане шампион за седми път и да се представи достойно в мачовете с „Милан“.


- Как гледате на възможността да се изправите срещу един от най-великите италиански отбори?

- Това е вълнуващо. За всеки футболист е чест да играе срещу такива отбори. Аз не правя изключение. Щастлив съм, че ще имам шанс да играя в евротурнирите на такова ниво срещу подобен съперник.