Търсене

Начало Интервю Яцек ГОРАЛСКИ: Не съм очаквал, че в „Лудогорец“ нещата са толкова професионални
Яцек ГОРАЛСКИ: Не съм очаквал, че в „Лудогорец“ нещата са толкова професионални
17 November 2017

Халфът на „Лудогорец“ - Яцек Горалски игра 70 минути в контролата на Полша срещу Уругвай във Варшава на 10 ноември, която завърши 0:0. Той пострада в мача - още във втората минута бе ударен в лицето от съперник, който на всичкото отгоре му бръкна в окото. Затова и след мача заяви, че прилича на току-що слязал от ринга боксьор. По-късно в двубоя Яцек бе настъпен от звездата на ПСЖ Единсон Кавани. Пред przegladsportowy.pl полузащитникът каза и няколко любопитни неща за „Лудогорец“.


17_11_2017_goralski.jpgМного хора Ви съветваха да преминете в „Лудогорец“. Винаги говорите със суперлативи за клуба...

Не очаквах нещата да са толкова професионални. Тренировъчният център разполага със седем терена - пет с естествена трева и два с изкуствена настилка. Те се ползват и от децата в школата, академията е голяма. В допълнение - на базата има медицински и възстановителен център, както и фитнес. Всичко си е на мястото.


С „Лудогорец“ се бориш за титлата в България. На първо място сте, въпреки че загубихте последния си двубой от ЦСКА с 1:2.

Не играх в този мач. За нашия отбор е трудно, защото другите винаги излизат само да се защитават. Дори „Левски“ и ЦСКА играят на контраатаки срещу „Лудогорец“. Нашите фенове пък очакват всеки мач да побеждаваме с по 5:0, а това няма как да стане.


Познаваш ли собственика Кирил Домусчиев - един от най-богатите българи, чието състояние се оценява на половин милиард евро?

Първият път, когато го видях, бе след като подписах договора си с клуба - той ме покани на вечеря. Вторият бе, когато бяхме елиминирани от Шампионската лига. Тогава той дойде и ни информира за треньорска смяна. Беше с 10 бодигарда, придвижваха се с 3 коли. Веднъж след един мач бяхме принудени да чакаме два часа на летището. Собственикът бе възмутен и каза, че обмисля възможността да купи частен самолет за отбора за 35-40 милиона евро, за да не се случи това отново. Мисля, че ако иска, може да привлече играч за 20 милиона евро, това няма да бъде проблем за него.