Търсене

Начало Оживление Днес Ивановците си остават вкъщи
Днес Ивановците си остават вкъщи
07 January 2009

 

Иван е най-разпространеното мъжко име в цяла България. Идва от евангелското Ioannes, старобългарското Ioaнъ, и означава "Бог е милостив" или "Божия благодат". Във всяка фамилия има поне по един Иван. В малкото изключения познаваме двама-трима Ивановци, на които днес имаме повод да честитим.

 

ivan-dimitrov.jpgivan-radushev.jpgivan-doinov.jpgПо-известните в Разград Ивановци ще празнуват 7-ми януари вкъщи. Синдикалист номер едно – Иван Димитров, е планирал да наточи руйно вино, собствено производство, и заедно със семейството си ще наблегне на наденички и пастърма. В службата пък за здраве ще почерпи с уиски.

У дома за празника ще си остане и културтрегерът, директорът на дирекция "Административно-правно обслужване и управление на собствеността" в областна администрация Иван Радушев. Той винце не произвежда, затова пък е башмайстор на киселото зеле и всички негови приближени знаят за тия му способности. Очаква на гости дъщеря си Цвета и зет си, както и много приятели. Рая ще пропусне семейния банкет, тъй като е на турне в Европа.

 

07_01_2009_ivan_stoi4ev.jpgПопулярният в Разград и околностите бизнесмен Иван Стойчев също залага на домашния уют за именния си ден. Гости и роднини той ще гощава със свински каренца, дивечово месо и много сладкиши, на които е безспорен фен. Той самият не е авджия, но има достатъчно приятели, които да му осигурят деликатесната мръвка за празничната трапеза. 

Поетът Иван Дойнов ще чества празника заедно с едноименния си внук. За целта софрата у по-големия му син Дойчин ще бъде отрупана със свински пържоли, салати и домашни високоградусни питиета. 

07_01_2009_ivan_kiselov.jpgЗа завеждащия пневмофтизиатрията в областната болница д-р Иван Киселов днешният ден няма да се отличава от останалите. Лекарят ще се прибере вкъщи след дежурство и ще вечеря със семейството си. Въпреки че не е почитател на алкохола, по повода ще вдигне наздравица с хубаво червено вино. И като всички именници ще очаква поздравления и благопожелания.

Честито на всички Ивановци – известни или не чак толкова!

Желаем им здраве и дълъг живот!

 

Галина МАРИНОВА