Търсене

Начало Оживление www.ekip7.bg - в огледалото
www.ekip7.bg - в огледалото
29 December 2008

 

Дойде краят на годината, а с него и времето за обзор на случилото се през изминалите 12 месеца. Днес ви предлагаме един по-нестандартен прочит на 2008 г. - „подбрано“ от коментарите под статиите в Интернет-страницата ни www.ekip7.bg. Извадките от вашите читателски мнения публикуваме почти без редакторска намеса. Някои от тях са в стихотворна форма и са колкото тъжни, толкова и забавни. Коментарите, които днес поставяме на вашето внимание, са отлично отражение на действителността и на поредната трудна година, която извървяхме заедно.

 

"Топлофикация": Плащайте! Иначе "Булгаргаз" спира кранчето

от nikalas - Дайте да платим, другари! Безплатен обяд няма. Всичко струва пари. Какво са 300 лв. месечно за парно - нищо не са! А на студено стои ли се?! Не се стои. Ще си продам колата и ще си платя парното, пък догодина ще си продам апартамента и пак ще си платя парното. А по догодина няма да платя, щото апартамент няма да имам. А да ги видя тогаз тез мискини от кого шъ смучат.

от Денчо Бояджиев - Ние масоните имаме принцип-като не можеш да платиш нещо, не го консумирай. А вие хем искате да сте на топло, хем без пари. Това и партията не го даваше навремето. Затова бегом на село да се отоплявате с клони и фъшкии, пейзани нещастни!


Строят модерен спортно-развлекателен комплекс на яз. „Пчелина – 1“

от Гунчо-добра идея, да има къде пенсионерите да ходят и гастарбайтерите, като си дойдат на почивка по родните места

Бай Сали-В общината са бездарници и нищо няма да измъдрят освен да опапат кебапчетата по семинарите. И ако Денчо си точи зъбите, че ще преджоби поредния балък-инвеститор, то явно е с бавни умствени процеси - не си взе поука от десетките избягали инвеститори, които са се парили от лакомията му.


Делото срещу Стойчев за „Подем“ - пак в прокуратурата

от Директор на затворите -

Ванко Стойчев е невинен, Ванко Стойчев е дете

честно, умно, незлобливо, но обича да краде.

Партията му е вменила тоз порок от младини

да натрупа както може бол пари за старини.

И когато дойде време той затвор да посети

във килията охолно той да се повесели.

Но веселье се заплаща и затуй от тез пари

Ванко Стойчев ще заплаща на прокурори и съдии.


Ст.Стоянов, председател на ОбС - Разград: В.Узунов и Д.Бояджиев системно са нарушавали ЗОП

от lev - Целият Разград знае за тези неща! Нищо няма да се промени. Нали Денчо Бояджиев обещаваше промени и смяна на "несменяемите"! Всичко беше само за пред изборите. Но нищо, те идват други избори - парламентарни, пак местни. Лошото е, че дотогава Разград ще бъде съвсем разграбен и обезлюден!

от Берия –

Бедни ми, бедни Стоянчо!

Недей да плачеш, подсмърчаш.

Бате ти Денчо – юнака, на два стана знае да трака.

С лявата знае да взима, с дясната пък да прибира.

Знае алиби туй що е,

крадено как се укрива и душа човешка как се затрива.

И замълчи ти Стоенчо, щот в доба тъмна, потайна

Денча при тебе ще прати свойте верни гавази,

начело им ще застане съдружник му верен в делата -

бандита от махалата - Димитър /Бофа/


Зам.-кметовете на Община Разград - вече ясни

от pam - В тази община явно има още за крадене, щом старият екип трябва да остане. Така и така си знаят схемата за прибиране на нашите пари, защо кметът да си ги сменя. Разград ще продължава да живее в 50-та година на 20 век по начин на управление, а в същото време ще продължава да се граби, така както не се е грабило и през турско робство.

от Зорге - Ако някога все пак България стане правова държава, от така визирания екип двама са директно за затвора. То е ясно: първи е Денчо - Орбитата и той това си го знае, втори е вечният зам.-Любчо Цонев, завеждащ ресор "Кражби и продажби" при всяка власт. Другите две кокошки са просто за пълнеж но и на тях няма да им навреди да специализират някоя друга годинка в Сливенският затвор. Мечти, мечти.


Съдят трима полицаи за паспорта на Куйович

от Джерзински - В България съществува закон, според който дребните риби като визираните по-горе ядат калая. Румен Петков може да ръководи производството на амфетамин, да се среща с бандити, да пиянства и пикае по шадраваните, но за това получава само потупване по рамото. А тия момчета, които са работили не за себе си, а за държавата, най-вероятно ще ядат хурката, за да може след това техните шефове да се отчетат пред Брюксел, че бандитите са наказани. Егати перверзната "държава" сме!

от Зоркото око - Много си прав Джерзински, точно така става. Жалко за свестните ченгета. Бас ловя, че тримата наистина не са виновни. И наистина са си вършили работата. А сега ще оберат калая. Дано имат късмет.


Като в Сомалия! Брашно и ориз за бедните

от Зорге - Пълна мизерия за началото на 21 век. В европейска страна да се раздават хранителни помощи! А наглите и оядени управници да се гаврят с мизерстващият народ като му внушават, че вървим към светли бъднини. То бива, бива тапигьозлък, но тяхното е просто гавра. Но явно не се ли вдигне народа и не окачи ли по дърветата мършата на управниците тунеядци България ще продължава да е като бедна африканска страна, а народа да ходи с подут от глад корем.

от Бай Тошо -Призовавам братските народи на Северна Корея, Судан, Мозамбик, Ангола, Етиопия, Виетнам, Северния и Южния полюс, Папуа и Нова Гвинея, Никарагуа, Сомалия, Камбоджа и пр. да помогнат на българския народ в постигането на светло бъдеще под мъдрото ръководство на неговите прогресивни ръководители в лицето на др.Сер-гей и др. Гоце. Пролетарии от всички страни, духайте супата, ако има такава!


Пак национален рекорд - водата най-скъпа в Разград! 2.48 лв./куб.

от БЕДЕН - Поредният ГЕНОЦИД над бедните българи ОТ РАЗГРАД, УПРАЖНЯВАН ОТ ПОЛИТИЦИТЕ! Разград става и един от най-скъпите за живеене градове в България като цяло! Същевременно е с ниски доходи на населението и със значителна безработица! Парно, ток и вода трябва да са с еднаква цена за всички граждани на държавата НИ! Министри и депутати да спрат да си увеличават заплатите и да нямат никакви премии! С изключение на Председателя на Н.С., Президента и Премиера всички останали да използват служебните си автомобили под строг контрол и само за служебни цели!

от Гинес -Кандидатствайте за Книгата на рекордите на Гинес


433 лв. станала средната заплата в Разградско

от vladoboys-eee, kade gi davat da hodq i az, sme6nici

от 4o4ko-това е заплата за два месеца

от izvestniyat -ami da, tezi pari gi davat samo v saveta i po bankite


Добринка Монева – без пенсия

от Демократ - Тая пък каква пенсия трябва да получава? Пенсия трябва да получава само възрастен човек, който е направил нещо през живота си, който е работил и с трудът си е допринасял за обществото. Тая другарка цял живот само е получавала /и то даром от Партията БКП-БСП/ и се е облагодетелствувала. Ако законите в нашата държава са справедливи, др. Монева не трябва да взема пенсия, ами всеки месец трябва да бъде глобявана за злините, които тя и съпругът и от ДС са извършили.

от Гражданин на Разград - Тази другарка, доколкото се сещам от статиите във вестниците, постоянно беше в различни бордове, съвети, комисии и пр. и отвсякъде е яла народна пара. А в същото време не е свършила работа за пет пари и продължават още червените й другари да я водят на щат в областната управа. Не пенсия заслужава тя, а една дебела сопа.


Разград - пристанищен град!?

от Klanski - Преди избори все ще се намери някой да даде старт на "Голямото надлъгване". Я Охридското езеро ще докара съвсем близо до столицата, я тунел под Шипка ще направи, сега пък и в канал от Дунав до Черно море ще плацикаме морни нозе... Нищо лошо. Само дето Галина /б.р.- Галина Маринова, автор на материала/ не попитала ще продават ли на пристанището цаца на старите цени.

от Недоклански- Ние, жителите на село Недоклан, настоятелно молим плавателният канал да мине през нашето село. Така от село Недоклан ще станем Порт Недоклан. Щастливо плаване, идиоти!

от Гражданин - Ех, а какъв ли банкет е имало след срещата? Според достоверни източници, пожелали анонимност, на следващото събиране ще се обсъжда идеята за построяването на космодрум в близост до Гецово.

от доброволец -В Цар Калоян не искаме канала... ние бяхме пристанище миналата година... не е кой знае каква екстра.


Разград в топ 10 на най-добрите български градове

от fox - Смешна работа, тука в топ 10, а в една друга класация сме номер 1, класацията за най-тъп град, най-пуст град, град в който няма къде да се забавляваш, град в който няма къде да си намериш работа, градът с най много гастербайтери, абе изобщо сме си номер 1.

от Гражданин - Защо хората бягат от Разград, щом е толкова добър за живеене?

от RZ - Те са се пообъркали нещо май! Разград е най-скапан град!!!

от frini -Да беее, направо е градът мечта... просто защото всички мечтаят да се махнат от него...


Хамза Чакър разследван за САПАРД

от dom- Вържете го в Севар на чаршията и с камъни ...

от forzza besiktas - Ei zaradi takiva bokluci (hamza cakir) balgariya e na tova derece. Okradoha vsicko, daje i evropoeiskite pari. az s1m turcin, no za DPS shte glasuvam prez kriv makaron samo GERB i BOIKO

от Nabludatel -То хубаво ще гласуваш за Бойко, ама тогава няма да си турчин, ами каквото той каже, може и китаец да станеш.

 

 

Митко ХАНЧЕВ, ДСБ:Червеният трамвай се търкаля надолу, а някакъв свирчо си мисли, че уж го управлява

от Страдивариус -Абсолютно точно! Напълно съм съгласен, че хората, които имат глави на раменете си, трябва да се борят, да протестират, да не се предават. Трябва да направим нещо, защото управляващата тройна коалиция ни вкарва в блатото.

от Klanski-Страдивариус, Дали ще те вкарат в блатото или в морето - давенето е почти едно и също, братле... Само мократа ти цигулка ще изплува за кратко време, докато й ръждяса струната. А на тази струна се дрънка от 20 години насам...

 

Коментарите подбра: Мила КЮЛЮМОВА