Търсене

Начало Новини Петков върна Димов на работа
Петков върна Димов на работа
06 February 2008
 

В понеделник временно отстраненият от длъжност заради случая „Куйович" зам.-директор на ОДП-Разград Тодор Димов беше възстановен на работа. Това стана със заповед на министъра на вътрешните работи Румен Петков. Шефът на силовото ведомство обяви

решението си в Разград лично. Официалният повод за визитата му тук беше годишният отчет на дирекцията.

 

06_02_2008_dimov.jpg С една заповед възстановявам на длъжност Тодор Костадинов Димов и разпореждам да му се върне личното оръжие и личната служебна карта. Прекратявам неговото временно назначаване на длъжност зам.-директор, началник отдел „Противодействие на престъпността" в областната дирекция. И с трета заповед му налагам за срок от една година дисциплинарно наказание „понижаване в длъжност" - началник на група „Престъпления в непроизводствената сфера" в сектор „Икономическа полиция", съобщи министър Петков и отказа да отговоря на въпроси по случая.

Девет нови автомобила и няколко с висока проходимост ще получи ОДП- Разград през тази година. В недовършената сграда на МВР ще бъдат инвестирани 555 000 лв. Отделно 25 000-30 000 лв. ще бъдат вложени в изграждането и укрепването на други обекти, свързани с правоохранителните органи - РПУ и полицейски участъци, съобщи още Румен Петков.

На работата на ОДП за 2007 г. той постави положителна оценка. Висока оценка получи сектор „БОП" за международното оперативно полицейско сътрудничество и борбата с трансграничната организирана престъпност.


Мила КЮЛЮМОВА