Търсене

Начало Новини Граждани от „Южен булевард“ тънат в кал
Граждани от „Южен булевард“ тънат в кал
06 February 2008
 

„Елате да видите каква кал газим, а живеем в град, който уж се слави като чист, подреден и благоустроен". Това възмутено заяви завчера в редакцията разградчанинът Александър Колев с адрес на ул. „Южен булевард" 51 А. Малко-късно бяхме на указаното място. Оказа се, че това е ниската част на улицата, от страната на нечетните номера, която на практика си е черен път и е по-зле даже от селските. При всеки дъжд или снеготопене, както е сега, по протежение на стотици метри пред десетки къщи се образува тиня. За да могат все пак да излизат от домовете си, хората сами са си направили пътечки с подръчни материали - камъни, плочи, счупени керемиди.

 

06_02_2008_ujen_bulevard.jpg Районът, откъдето ни сигнализираха, е в близост до детска градина „Райна Княгиня". Александър Колев живее там от няколко години. Наскоро си е купил нов автомобил, който обаче няма как да подкара, тъй като в момента са невъзможни никакви маневри. Пък и той не смее да прави експерименти с колата, за която е спестявал пари немалко време. Чрез вестника мъжът зададе и въпроса си към общинската управа - за какво всъщност отиват данъците, които всички наоколо редовно и в срок си плащат всяка година.

Съседката на Колев - Събка Иванова Петрова, която живее на №51, е била окръжен народен съветник от 1987 до 1989 година. Тя напомни, че този проблем стои от четиридесет години, откогато са построени къщите наоколо. През периода си на съветник Петрова многократно е поставяла въпроса. Единственият резултат е построената наблизо автобусна спирка.

Миналата година хората от тази махала са направили писмено искане в местната администрация за полагане поне на чакъл. И досега нямат никакъв отговор. Като че ли не съществуват. В мотивите си те са посочили и това, че тук живеят възрастни хора, които нерядко се нуждаят от „Бърза помощ". Само че дори и линейките не могат да паркират пред входните врати.

Междувременно Община Разград изтегли банков заем от 5 млн. лв. точно за ремонт на улиците. Парите вече са усвоени и живеещите в тази част на града разградчани питат защо пак са забравени. Те повториха, че не искат на всяка цена асфалт, а само някаква настилка, която да ги предпазва от калта. Защото при сегашното положение даже в кварталния магазин са им сърдити, защото влизат там често с изкаляни обувки.


Димитър КИРИЛОВ