Търсене

Начало Политика Никола Николов нападна Ролев, отнемал му бил дясното
Никола Николов нападна Ролев, отнемал му бил дясното
13 March 2017

На пресконференция в петък някогашният депутат от СДС Никола Николов, който сега е зад Нова република, остро нападна Теодор Ролев, водач на листата на Реформаторския блок в района.

Според Николов, цялата дясна общност в Разград била зад Нова република, листата на Реформаторския блок нямала политическо съдържание и била безпринципна, самият Ролев опитвал да цепи, злепоставя и компрометира дясното, както и да открадне достойнството и гласовете на десните хора.


13_03_2017_nikola_nikolov.jpgНиколов бе подкрепен със сходно изявление и от втория в разградската листа на Нова република – адвокат Жоро Чобанов. Първи в листата е Методи Андреев, който доскоро бе депутат от ГЕРБ.

От Нова република обвиниха Ролев в закулисие, компрометиране на принципи и в политически сделки и изтъкнаха, че честният избор на десните хора ще е в тяхна полза.

Конкретният повод за пресконференцията бе огласеният от Комисията по досиетата списък на служители и сътрудници на бившите служби за сигурност, включени в различни кандидатски листи. Един от тях е спортният педагог и треньор Симеон Тодоров, седми в листата на Реформаторския блок. Заради него Николов и Нова република обвиниха Ролев, че е вкарал в листата агент и доносник на Държавна сигурност.

Направената справка с публично предоставената от Комисията информация обаче показа, че Симеон Тодоров няма нищо общо с Държавна сигурност, а е огласен за работа за през 70-те години на миналия век за Разузнавателното управление на Генералния щаб на Българската армия, т.е. за военното разузнаване. Както е известно, Законът за досиетата изисква огласяването не само на служителите и сътрудниците на Държавна сигурност, но и на тези от разузнавателните служби на армията.