Търсене

Начало Институции Новият окръжен прокурор встъпи в длъжност
Новият окръжен прокурор встъпи в длъжност
10 March 2017

 

Новият административен ръководител на Окръжната прокуратура - Разград Тихомир Тодоров вчера официално встъпи в длъжност. Актът за въвеждането на поста му бе връчен

на церемония в залата на Административния съд, която уважиха десетки магистрати, адвокати и служители на администрацията.

Документът бе подписан на място от административния ръководител на Апелативната прокуратура във Варна Ружа Големанова, която открито обяви своя кредит на доверие към Тодоров.

 

Тя заяви, че не очаква трудности и трусове, тъй като новият окръжен прокурор всъщност е стар ръководител и прокурор, много добре знае какво да подобри и утвърди в работата на институцията. Големанова изрази увереността си, че Тодоров ще получи и втори мандат и отбеляза, че Окръжна прокуратура-Разград е една от най-добрите в апелативния район, а по някои показатели е дори първа в страната.

В кратка реч пред гостите от своя страна Тихомир Тодоров анонсира плановете си на футболен език.

Ако резултатът за „Лудогорец“ до момента е 2:0, нашата цел минимум е да го запазим такъв до края на мача, но ще играем,tihomir__16.jpgtihomir__8.jpg за да го подобрим, обяви новият окръжен прокурор и похвали за свършеното до момента предшественика си Огнян Дамянов. 

По случай встъпването на новата длъжност Тихомир Тодоров получи от цветя и символични подаръци от колеги. Председателят на Административния съд в Разград Ива Ковалакова-Стоев му връчи писалка, като му напомни да спазва златното правило „Три пъти чети преди да подпишеш!“.

На излизане от залата Тодоров обяви пред журналисти, че категорично Антония Донева остава заместник-окръжен прокурор, тъй като е с най-дълъг опит и стаж в институцията.

На въпрос дали е възможно да избере за втори свой заместник досегашния шеф на прокуратурата Огнян Дамянов, той многозначително отвърна: „А защо не?“.

Тихомир Тодоров бе избран за окръжен прокурор с гласовете на осем от членовете на Висшия съдебен съвет на 1 март, конкуренти за поста му бяха шефът на Районна прокуратура -Разград Любомир Георгиев и прокурорът от РОП Сезгин Османов.

 

Мила КЮЛЮМОВА