Търсене

Начало Оживление 665-грамов лимон отгледа разградчанин
665-грамов лимон отгледа разградчанин
08 December 2008

 

Рекордно голям не само за нашите географски ширини лимон отгледа в дома си разградчанинът Атанас Ковачев. Гигантският плод тежи цели 665 грама и отдалеч може да се сбърка с голяма дюля.

45-годишният служител в завод „Дружба“ си купил дръвчето от Гецово. Внимателните грижи, интензивното поливане и южната тераса дали отличен резултат. Вече втора година Ковачев си гарнира рибните ястия със собственоръчно откъснати лимони. Чак толкова наляти със сок, като този, обаче досега не е имало.

 

08_12_2008_limon.jpg Хобито на разградчанина никак не е случайно. Той активно участва в семейния цветарски бизнес. Всекидневно помага на съпругата си и сестра си, които държат известния магазин за цветя „При Мария“. Той уточни, че в голямата саксия на лимоновото дърво има тор за цветя, но в умерена доза. Така че не ставало дума за някаква ударна химическа намеса.

Атанас Ковачев за втори път носи в редакцията стока, лично производство, впечатляваща със своите габарити. В дните около Великден една от кокошките му пък беше снесла необичайно голямо за представите ни яйце. И този феномен е документиран на страниците на вестника.

На снимката: синът на Атанас Ковачев – Коста, позира с лимона-гигант.

 

Димитър КИРИЛОВ