Търсене

Начало Оживление В понеделник грейва елхата, светва и целият Разград
В понеделник грейва елхата, светва и целият Разград
05 December 2008

 

В понеделник, 8 декември, от 17.30 часа четирима младежи ще запалят символично градската елха в Разград. Това са Страхил Пантев, единадесетокласник в ГПЧЕ, който през май 2009 г. ще представя България на международната олимпиада по биология в Испания; Кристин Башур, осми клас в ГПЧЕ, първо място в национална олимпиада по история; Красимир Георгиев, единадесети клас в ПМГ, първо място на олимпиада по информатика, четири поредни първи места от национални състезания по информатика и физика и Деница Бонева, студентка втори курс, специалност „Химични технологии“ в разградския филиал на Русенски университет.

 

Това съобщи на пресконференция директорът на Общинска дирекция „Култура и туризъм“ Цветана Бенонова. Тя уточни, че коледното дърво е високо 12.5 м, окичено е с повече от 12 000 лампички, а 100 светкавици ще бъдат поставени в шадравана пред Общинския културен център, където е монтирана елхата. В понеделник целият град ще светне с коледната украса – близо 50 000 са коледните светлини, повече от 110 са декоративните елементи по стълбовете, допълнително има монтирани 120 светещи топки по дърветата. Елхи ще има още в жк „Орел“, на Ларгото, в градинката до Дома на учителя, градинката пред следствието.

На 15 декември във фоайето на ОКЦ ще се открие Коледен артпазар, който ще продължи до 22-ри. Едновременно с него по бул.„България“ - от Момина чешма до пицария „Карина“ , ще бъде разположен традицонният Коледен базар, участие за който са заявили 22 фирми от цялата страна.

Цветана Бенонова анонсира още, че четирима разградски приложници и занаятчии ще гостуват през празничните дни в побратимения френски град Шалон ан Шампан. От 12 до 24 декември за участие в коледния базар там ще се включат керамичката Ели Неделчева, дърворезбарите Адриан Андреев и Иван Петков и майсторът на сувенири Росен Русев.

 

Димитър КИРИЛОВ