Търсене

Начало Политика Теодор Ролев влезе в ръководството на Реформаторския блок
Теодор Ролев влезе в ръководството на Реформаторския блок
01 February 2017

Общинският лидер на партия „Демократи за силна България“ в Разград Теодор Ролев влезе в състава на 51-членния Национален координационен съвет /НКС/ на Реформаторския блок /РБ/. Това стана по време на Първия съюзен конгрес на дясната коалиция. НКС е орган, който има правомощия да вземавсички стратегически решения за бъдещото развитие на РБ.

 


01_02_2017_rolev_2.jpgТъй като партията на Радан Кънев преди доста време излезе от РБ, изборът на Ролев ни провокира да го потърсим, за да разясни ситуацията. За „Екип 7“ той уточни, че не е присъствал лично на конгреса, но си е дал съгласието да го изберат, въпреки че няма да бъде активен член на НКС.

„Моето съгласие да бъда избран в управителния орган на Реформаторския блок е символичен знак, че съм против разделението. В момент, когато дясното трябва да се обедини, ние се разделяме. Протестирам най-вече срещу неправилно избрания момент за учредяване на „Нова република“. Тези процеси в дясното пространство не трябваше да се случват точно сега. Просто не е сега моментът за това. Няма никакво време, защото изборите са съвсем скоро. А така десният избирател се обърква още повече“, каза Теодор Ролев.


Димитър КИРИЛОВ