Търсене

Начало Новини Ромска Жулиета обра Бейсим от Езерче и разби сърцето му
Ромска Жулиета обра Бейсим от Езерче и разби сърцето му
04 February 2008

С история, подходяща за сценарии на филм на Емир Костурица дойде в редакцията на „Екип 7" в петък 40-годишният Бейсим Реджебов от Езерче. В началото на новата година в родното му село да изкупува железа дошло семейство роми от Сеново. Междувременно, докато въртели бизнеса, те се запознали с Бейсим. И без да се колебаят му предложили дъщеря си за булка. Така Бейсим, озарен от любовни трепети, тръгнал с тях към Сеново.  

04_02_2008_romska_julieta.jpg В дома им на ул."3-ти март" №98 той видял за първи път 18-годишната щерка - Аксения Вергилова Хубенова. Явно силно впечатлен от ромската красавица, Бейсим й предложила да заживеят заедно. А тя от своя страна му обещала скоро да се оженят. И заминали заедно за Езерче. Съвместното им съжителство продължило твърде кратко - едва 10 дни. Те, обаче, се оказали достатъчни на Аксения да плени до такава степен Бейсим, че той да прави за нея всичко, което тя си пожелае. Само за десет дни мъжът изхарчил по своята Жулиета всичките си спестявания - гледал шест крави, парите бил изкарал от тях. На първо време се оказало, че Аксения е майка на детенце на година и половина. Тъкмо по време на запознанството й с Бейсим, рожбата се разболяла. Дали от обич към своята половинка или от желание да докаже на родителите й, че са направили в негово лице верния избор, той поел разноските по лечението. Дни след това Аксения поискала от него да й даде 150 лв. „детски". И Бейсим, добра душа, дал ги. А след това й подарил нов мобилен телефон за още 200 лв. Пак защото тя поискала. За да бъде Аксения съвсем в крак с модата, лудогорският Ромео я „обзавел" с нови тоалети и обувки. Под давленията й дал 100-тина лева джобни и на тъщата. И така, докато се усети, той изхарчил по своята любима близо 800 лв. Тъкмо когато всичко вече било като в приказка, Аксения ...избягала. Със себе си взела и четири патки от двора му.

Два пъти ходил Бейсим до Сеново да я търси. А бащата на булката още на вратата на двора го отпращал с думите: „Десет дни с нея ти стигат, каквото намаза, намаза. Стига толкова." Дори това не отказало влюбения мъж. Третият, последен път отишъл да почука на вратата на Аксения заедно с полицаи от местното РПУ. Но баща й отново го изгонил, казал, че полицаите няма да го уплашат. Тогава на Бейсим му станало пределно ясно, че булка и сватба няма да има. Разгромен и обиден от любовната драма, Бейсим решил да дойде в редакцията и да разкаже за Аксения.

Нека да знаят хората, да не излъже още някой като мен. Ако можете, сложете й снимката във вестника, помоли Бейсим и показа с трепереща ръка последната фотография, която направил на своята Аксения с мобилния си телефон.


Мила КЮЛЮМОВА