Търсене

Начало Институции Деца се мъчиха да бягат на нещо като писта, заради ината и комплексите на кмета
Деца се мъчиха да бягат на нещо като писта, заради ината и комплексите на кмета
01 April 2016

Да се смее ли човек, да плаче ли? И децата ни станаха заложници на битките и страстите около концесията на стадион „Лудогорец арена“ в Разград. През миналите две години на състезанията от Ученически игри децата бягаха на великолепната писта на „Гнездо на орли“. Всички очакваха това да се случи и тази година – ръководството на клуба нямаше нищо против, условията там са прекрасни, предразполагат за добри резултати, безопасно е за малките бегачи.


01_04_2016_leka_1.jpg01_04_2016_pista.jpg

Какво обаче се случи, та се наложи младите атлети да се мъчат да тичат по подобието на писта на стадиона до бившия стъклозавод, където не само че не може да се постигне добро време, ами има и риск от контузии?

Стана ясно, че кметът на Разград не позволил на организаторите да искат ползването на базата от ПФК „Лудогорец“. Така и не разбрахме защо: заради криворазбана гордост, заради някаква обида след гръмкия провал на сесията при гледането на концесията на стадиона, заради някакви други комплекси или кой знае защо?

Вместо всичко да стане лесно и удобно, работници от две общински предприятия в продължение на няколко дни чистиха, подравняваха и трамбоваха пистата на „Диамант“, която от години не е била арена на състезания и тренировки. Какъв бе резултатът, виждате на снимките – сякаш сме хванали в кадър бегачи от състезание в началото на миналия век.

На състезанието кметът на Разград заяви, че в момента се подготвя договор за безвъзмездно ползване на този стадион от децата в общината и най-вече на лекоатлетическата писта, че е воден разговор със собственика „Виа глас“ за условия, при които стадионът ще бъде предоставен, пък общината ще поема поддръжката.

Дотук – добре! По принцип е хубаво да има още една спортна база, ще следим и ще видим как и какво ще се получи и дано да се получи! Дано в следващите години наистина спортното съоръжение да годно за ползване, т.е. да има елементарни условия за такива състезания.

Кому обаче бяха нужни демонстрациите, които видяхме тези дни? А най-грозното е, че потърпевши и губещи се оказаха децата ни...


„Екип 7“