Търсене

Начало Институции Недка ИВАНОВА: Години наред "Разградлес" се подиграва с мен
Недка ИВАНОВА: Години наред "Разградлес" се подиграва с мен
04 December 2015

"Години наред търпя как от "Разградлес" се подиграват с мен и най-нагло ме лъжат и крадат. Вече ми писна. Елате на място да се уверите за какво става дума".

Това заяви по телефона 64-годишната Недка Иванова от Благоево. Откликнахме на призива й и посетихме селото. Намерихме жената на портала на местната кооперация, където тя временно е назначена за пазач дневна смяна, за да препечели някакви пари, с които да си плати борчовете.


05_12_2015_durva_3.jpg05_12_2015_durva_1.jpg

Смилили се над нея, тъй като е самотноживееща, не получава пенсия поради липса на достатъчно трудов стаж.

Недка Иванова ни заведе пред къщата си в края на селото. Там имаше две малки купчини дърва от акация. Според поръчката й в общинско предприятие "Разградлес" едната би трябвало да е от 5 кубика, а другата - 2. За общо 7 кубика жената платила 280 лева. Само че дори и с "невъоръжено" око е видно, че тези две купчинки нямат повече от 5 кубика заедно. На всичкото отгоре немалка част от тези дърва са тънки клони, които са още по-неефикасни като твърдо гориво.

Недка Иванова ни увери, че потърпевша през годините не е само тя, а и повечето от съседите й, които също са се канели да се жалват, но досега не са го правили. Заварихме в домовете им двама от тях. Муса Орцев си поръчал 5 кубика, донесли му 4, а съпругът на д-р Веска Манева заявил 4, но по всичко личи, че те не са повече от 3.

Всички ощетени питат кой контролира дейността на ОП "Разградлес" и как от самото "Разградлес" пък контролират шофьорите на камиони, които превозват дървата. С въпросите си те настояват да се изясни къде по веригата се губят част от поръчаните и платени дърва за огрев и в чий джоб или лични запаси отива разликата.


Димитър КИРИЛОВ