Търсене

Начало Искам думата Отворено писмо • Обществен ли е оБЩЕСТВЕНИЯТ транспорт?
Отворено писмо • Обществен ли е оБЩЕСТВЕНИЯТ транспорт?
23 October 2015

За статистиката: На 08.04.2015 г. няколко интернет сайта – не повече от пръстите на едната ми ръка, публикуват новина, от която става ясно че в този ден около 16.55 ч. е станала катастрофа на магистрала "Хемус" в посока Шумен, в района на Невша. „Водачът на микробус "Мерцедес", извършващ пътнически превози по направление Варна - Шумен - Разград, изгубил контрол над превозното средство вследствие, на което се блъска в предпазната мантинела. В резултат на инцидента тежко е пострадало момиче на 18 години от Шумен, което е пътувало в микробуса. На път към болнично заведение, в линейката, момичето е починало. Причините и обстоятелствата около инцидента се изясняват. По случая ще бъде образувано досъдебно производство.“


За хората:

1. България. 2. Демократична държава. 3. Социална държава. 4. Член на Европейския съюз.

ЧЕТИРИ предпоставки, за да предположиш, че ползваш обществен транспорт с гарантирана от дЪРЖАВАТА безопасност.

Затова – се доверяваш. Купуваш билет. От Варна. До Шумен. Маршрутът е до Завет. Около 200 км. Чакаш АВТОБУС. Идва МИКРОБУС. Викат му „маршрутка“. Пада огледало за задно виждане – следователно – авария. Вдясно – аварийна лента. Водачът на микробуса – не спира в тази аварийна лента. Бусът накланя на ляво …. Шофьорът - навежда се. Търси огледалото по пода. Губи контрол. Сблъсък. Трясък. Сенки. Гласове. Смърт. Обществен транспорт.


23_10_2015_sevim-2.jpgЗа Нея (с Голяма буква):

Елис – дъщеря ми. Единственото ми дете! На 18 години. 12-ти клас. Български гражданин. Повече от грамотна. Владее два чужди езика. Завършва езикова гимназия. Чака я университет във Великобритания. Влюбена. Обичана. Балната й рокля очаква да я обгърне и да танцува... Пътува. Слуша музика. Сблъсък. Трясък. Сенки. Гласове. Смърт.


За дЪРЖАВАТА (с мАЛКА буква) и оБЩИНАТА (с мАЛКА буква):

 Държавата посреща с безразличие случаи като този. Поредната катастрофа на пътя...

Не, Държаво!!! Това е катастрофа с организиран от теб за мен – твоя данъкоплатец, обществен транспорт. Ти носиш отговорност за живота ни и ти не трябва да мълчиш в този случай.

оБЩИНАТА: Това, което направи Общинският съвет на град Завет, считано от 29.07.2015 г. е да възложи обществения превоз на пътници по девет направления на територията на община Завет именно на фирмата („Транс – 2009“ ЕООД), в чийто автомобил Елис загуби живота си...

ПАЗЕТЕ ДЕЦАТА СИ!!!


АЗ СЪМ СЕВИМ! БЯХ МАЙКА НА ЕЛИС...