Търсене

Начало Политика Д-р Бранимир Мичев - кандидат-кмет на Разград
Д-р Бранимир Мичев - кандидат-кмет на Разград
18 September 2015

Първият официално регистриран кандидат за кмет на община Разград е вече факт. Това е областният лидер на партия "Български социалдемократи" Севдалин Стоянов. Той е директор на студентското общежитие, притежава магазин за промишлени стоки на кооперативния пазар.


18_09_2015_branimir-micev346.jpg18_09_2015_sevdalin-stoianov1.jpgПрез април самият Стоянов съобщи за "Екип 7", че партията е номинирала за свой кандидат от гражданската квота бившия областен управител Наско Анастасов, който е общински председател на БСП в Цар Калоян. Тогава Анастасов заяви, че е горд от предложението и по принцип изрази готовност да се възползва от него. По наша информация впоследствие партийно-фамилни фактори са го разубедили от намерението му да се кандидатира.

ОИК - Разград е регистрирала и тричленна листа за общински съветници на "Български социалдемократи.

Севдалин Стоянов вече се е явявал на избори за общински кмет – това бе през 2011 година, когато събра подкрепа от 217 гласа.

Вчера в ОИК бяха подадени документите за регистрация на още един кандидат-кмет на Разград. Това е разградският хирург д-р Бранимир Мичев, издигнат от коалиция "Български демократичен център" /б.р. партията на бизнесмена Христо Ковачки/. До редакционното приключване на броя комисията още не беше се произнесла. Д-р Мичев също е участвал в минали изборни надпревари. На изборите за парламент през 2013 година той бе кандидат за депутат от района от името на партия „ДАНО“ и събра 188 гласа.

Налице са регистрации на кандидат-кметове за 22 населени места в община Исперих. Всички те са на партия"Обединена България" /лидер Илияна Раева/, от чието име ще явяват кандидатите, близки до независимия депутат Гюнай Хюсмен.


Димитър КИРИЛОВ