Търсене

Начало Политика ДПС издигна кандидат-кметове си за 7-те общини
ДПС издигна кандидат-кметове си за 7-те общини
11 September 2015

Централният предизборен щаб на ДПС утвърди кандидатите за кметове на седемте общини в Лудогорието, съобщи областният партиен лидер Ахмед Ахмедов.

За пет от общините - Исперих, Завет, Лозница, Самуил и Цар Калоян са предложени досегашните управници: Бейсим Басри, Ахтер Велиев, Айхан Хашимов, д-р Бейтула Сали и Дауд Алоявлу.


11_09_2015_gunan-halil-1.jpgКандидат-кметът на ДПС за община Разград е бившият депутат, зам.-кмет и общински съветник Хами Хамиев. Той е предпочетен пред сегашния зам.-кмет Хасан Хасанов. За областния център имаше и още две предварителни номиниции - на Ахмед Ахмедов и на общинския председател на движението д-р Левент Апти, които си направиха отвод.

Изненадващо считаният за фаворит за Кубрат Ремзи Халилов, който от 16 години успешно ръководи общината, не е издигнат за пети мандат, в което доскоро никой не се съмняваше. На негово място движението предлага общинският съветник Гюнан Халил. От кратките данни, с които той е представен в сайта на местния парламент, става ясно, че е на 42 години, има завършено средно образование и се занимава с частен бизнес.

Относително неочаквана е повторната кандидатура на Бейсим Басри за кмет на Исперих. Изненадата е заради факта, че както вече писахме, за тази община ДПС имаше най-много номинации - 14, а в същото време репутацията на Бейсим Басри е подложена на сериозно изпитание, тъй като повече от половин мандат той бе подсъдим. Поради активността и популярността на изключения от ДПС независим депутат Гюнай Хюсмен, който неколкократно загатна че ще има свой фаворит за кметския пост, се очакваше, че движението ща заложи на най-силния си коз в Исперих - д-р Хасан Адемов.


Димитър КИРИЛОВ