Търсене

Начало Политика БСП определи своите кандидати за кметове на Пороище, Раковски и Побит камък
БСП определи своите кандидати за кметове на Пороище, Раковски и Побит камък
04 September 2015

На заседание на Изпълнителното бюро на БСП бяха определени кандидатите на партията за кметове на населени места в Пороище, Раковски и Побит камък, които допълват списъка на кандидатурите, одобрени от Конференцията на БСП, проведена преди повече от месец.

В с.Пороище БСП издига досегашния кметски наместник Станимира Йорданова Николова, млад човек, който с работата си спечели доверието и уважението на жителите на селото.


В с.Раковски БСП отново ще подкрепи действащия кмет Стефан Цонев, натрупал опит в два кметски мандата.

В с.Побит камък кандидат на БСП ще бъде Росица Атанасова – дългогодишен кмет и кметски наместник на селото, подкрепян от БСП.

Във връзка с обявената от ГЕРБ кандидатура на Мустафа Назъм Мустафа за кмет на с. Раковски, общинското ръководство на БСП заявява:

Мустафа Мустафа не е председател на Областния съвет на Младежкото обединение в БСП. На този пост е избран юристът Добрин Добрев.

Решението му да смени политическата си принадлежност очевидно има връзка с решението на Общинската конференция на БСП, на която беше утвърдена кандидатската листа за участие в изборите за общински съветници. В тази листа, на базата на обстоен анализ на работата му през 4-годишния му мандат на общински съветник за него беше определена позиция след 20-ата. Това очевидно не го удовлетвори и той си направи отвод още на самата конференция. Куражът явно му стигна само дотук, защото Мустафа Назъм Мустафа не сподели с досегашните си другари и съмишленици намерението си да търси друга ракета-носител за политическа кариера в лицето на партия ГЕРБ. Политическото ренегатство няма нужда да бъде коментирано повече. Оттук нататък думата имат избирателите.


Пресцентър на ОбС на БСП