Търсене

Начало Политика От ГЕРБ обявиха още трима кандидат-кметове
От ГЕРБ обявиха още трима кандидат-кметове
02 September 2015

Вчера областният лидер на ГЕРБ д-р Валентин Василев представи още трима кандидат-кметове на партията.

За поста в Самуил от гражданската квота е номиниран Абтула Абтула, който беше кмет на общината в мандата 1995-1999 година. 50-годишният Абтула е завършил Великотърновския университет, специалност "Български език и история".


02_09_2015_gerb1.jpgРаботил е в сферата на образованието и социалното подпомагане, а сега в системата на НОИ. Хобито му е краезнанието и вече е издал две книги: "История на община Самуил" и "История на село Владимировци". Семеен, с една дъщеря.

36-годишният Ангел Ангелов е кандидатурата на ГЕРБ за кмет на община Цар Калоян. Той е член на партията от 2014 година. Работил е като главен специалист в "Социално подпомагане", след това е бил управител на фирма "Мактур", а сега е компютърен оператор в ЗК "Изгрев". Студент в Русенския университет, специалност "Управление на агробизнеса".

За кандидат-кмет на село Раковски от ГЕРБ е издигнат настоящият общински съветник от БСП 37-годишният Мустафа Назъм. Доскоро бе и лидер на младежката секция на социалистите в Разград. Той е завършил разградския филиал на Русенския университет, специалност "Химични технологии". Има и магистърска степен по информационни технологии в сферата на образованието. Работи в ОП "Паркстрой". Семеен, с две деца.

"Доскоро Мустафа беше в другия отбор, но аз от доста време го наблюдавам. Според мен той е един качествен човек, но в същото време малко беше недооценен от общинското ръководство на БСП, както и други млади хора от тази партия, които не са поставени на избираеми места в листата. С Мустафа имахме разговори и почти по всички точки постигнахме единомислие. Радвам се че той е вече част от нашия отбор", заяви Валентин Василев.

По отношение на партийния статут на Мустафа Назъм бе уточнено, че с номинирането му от друга партия неговото членство в БСП автоматично се прекратява и в следващите две заседания на общинския съвет той би трябвало да е независим съветник.


Димитър КИРИЛОВ


Отляво надясно: Абтула Абтула, Мустафа Назъм, Валентин Василев, Ангел Ангелов