Търсене

Начало Политика ГЕРБ обяви кандидат-кметовете си в 9 села
ГЕРБ обяви кандидат-кметовете си в 9 села
28 August 2015

Вчера областният лидер на ГЕРБ Валентин Василев представи кандидатите на партията за девет населени места в община Разград. В началото той уточни, че в три села: Гецово, Топчии и Дряновец, ще се разчита отново на настоящите кметове Пламен Пантилеев, Мирена Симова и Христинка Колева.


28_08_2015_gerb.jpgЗа Пороище е номиниран бившият служител в МВР Никола Тодоров, кандидатът за Побит камък е библиотекарката Росица Якимова, за Осенец - педагожката Галина Йовчева, за Благоево - търговският служител Росица Голошиева, за Стражец - експертът в областната администрация Диана Петрова и за Ушинци - икономистката Беломорка Стоянова.

Валентин Василев съобщи, че ГЕРБ ще издигне свои кандидат-кметове в почти всички села в община Разград, като имената на останалите ще бъдат оповестени скоро. Те се избират след прецизен подбор, като основният критерий е да са почтени хора, целта е ГЕРБ да спечели поне половината кметски места, каза Василев.

Той допълни, че вече са уточнени и кандидатите за кметове на общините Цар Калоян и Самуил, но те, както и листите за общински съветници, ще бъдат обявени официално след утвърждаването им от Изпълнителната комисия на партията.


Димитър КИРИЛОВ