Търсене

Начало Политика Жена става областен управител на Разград
Жена става областен управител на Разград
14 August 2015

 

За първи път в своята история Разград ще има областен управител жена.

В сряда с решение на Министерски съвет за титуляр на поста е назначена Галина Георгиева-Маринова, съобщиха от пресцентъра на администрацията.

Георгиева е познато лице от етажа на държавната власт в Разград, в периодите 2003-2005 година и 2009- 2013 година тя бе заместник областен управител.

 

galina.jpgРодена е на 27 март 1972 година в Исперих. Магистър е по „Гражданско, наказателно, административно право и процес“ от Русенския университет „Ангел Кънчев”, има и магистърска степен по финанси от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”.

От 1999 до 2003 година Георгиева е оглавявала дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост“ в областна администрация Разград.

Омъжена е, с едно дете.

Постът, на който сяда Георгиева бе овакантен след като на 5 август през нощта досегашният областен управител Петър Василев катастрофира тежко в пияно състояние. И до момента той остава с опасност за живота в столичната спешна болница „Пирогов“.

След случилото се премиерът и лидер на управляващата партия ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че сваля политическото си доверие от него.

Мила КЮЛЮМОВА