Търсене

Начало Политика Четири номинации на ДПС за кмет на Разград
Четири номинации на ДПС за кмет на Разград
10 August 2015

Четирима кандидати за кмет на Разград на предстоящите местни избори излъчи градската организация на ДПС, един от тях предстои да бъде одобрен от централното ръководство на партията, заяви за „Екип 7“ председателят на структурата Фатме Селим. Издигнатите са Ахмед Ахмедов, д-р Левент Апти, Хами Хамиев и Хасан Хасанов.


10_08_2015_ahmedov.jpg10_08_2015_levent-apti1.jpg10_08_2015_hami_hamiev.jpg10_08_2015_hasan-hasanov.jpgАхмед Ахмедов е областният лидер на Движението, в момента е депутат от района, преди това бе кмет на община Цар Калоян.

Д-р Левент Апти е общински председател на ДПС в момента, беше общински съветник в началото на този мандат, но напусна след избирането му за член на предишния директорски борд на разградската болница. В момента работи като анестезиолог в Разград.

Хами Хамиев бе депутат в предишния състав на парламента, преди това бе зам.-кмет на Разградска община, а още по-рано – общински съветник. Сега се занимава с частен бизнес.

Четвъртият номиниран е Хасан Хасанов, сегашен заместник-кмет на Разград от квотата на ДПС.

Градската организация на партията е предложила и 16 кандидати за листата за общински съветници, останалите 17 кандидатури ще бъдат излъчени от структурите на ДПС в селата на общината. Кандидатите и в този случай ще бъдат одобрявани от централата на партията.