Търсене

Начало Политика ГЕРБ обяви кандидат-кметовете си в пет общини
ГЕРБ обяви кандидат-кметовете си в пет общини
27 July 2015

В събота председателят на националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви официално кандидат-кметовете на партията за пет от седемте общини в областта. Както "Екип 7" вече съобщи, номинацията за Разград е на народния представител д-р Валентин Василев. Според Цветанов, Василев вече е натрупал достатъчно опит първо като областен управител, а сега като депутат и може да отговори на очакванията на хората.


27_07_2015_gerb.jpgЗа кмет на Завет кандидатурата е на общинския ръководител на ГЕРБ Младен Чакъров. Той е бивш служител на МВР, сега пенсионер.

В Исперих за гласовете на избирателите ще се бори заместник областният управител Виолета Тодорова, която също е общински партиен лидер. По време на представянето й Цветан Цветанов я нарече мъжкото момиче на ГЕРБ, на когото е гласувано доверие да участва в предизборната надпревара в тази традиционно трудна община.

Номинациите за Кубрат и Лозница са също на общинските ръководители на партията - Красимир Великов и Атанас Чопаков. В момента Великов е земеделски производител, а Чопаков работи в системата на БДЖ.

За останалите две общини - Самуил и Цар Калоян, от ГЕРБ се въздържат да съобщят конкретни имена на този етап поради "тактически причини".

По време на пресконференцията, която се проведе в партийния офис в Разград, Цветан Цветанов каза, че предстоящата кампания трябва да бъде сблъсък на идеи и управленски програми за местната власт и призова участниците към толерантност. Подобно пожелание отправи и Валентин Василев, който заяви, че се надява по време на кампанията политическите опоненти да не си казват думи, заради които впоследствие да не могат да се погледнат в очите. Според него интересите на града и на общината са по-важни от личните и частно-партийните.

Председателят на предизборния щаб на ГЕРБ съобщи, че листите за общински съветници ще станат ясни след 15 август. Предизборната кампания на партията ще се открие на 13 септември в зала "Армеец". Представянето на кандидатите за Лудогорието е насрочено за 9 октомври в Разград.


Димитър КИРИЛОВ